For...

.. only my Friends!!!!

"Spending time with positive people is like eating a delicious cupcake. It makes you happy and your life seem all the sweeter."

vineri, 23 noiembrie 2012

Christmas homemade sweets :))adică... Bomboane  pentru sărbători ...


Sărbătorile sunt p'aproape... şi pentru noi ai casei, sărbătorile încep cu Sf.Andrei, numele feciorului nostru.  Ca să-i fac o surpriză am pregătit aceste bomboane dulci. În plus eram curioasă cum vor fi la gust şi cât de "repede" vor fi gata.... Într-adevăr au fost gata dar irezistibile, au mai rămas câteva bucăţele ca să ne fie clar... devorate :)) Concluzia: trebuie să mă gândesc serios la câte bucăţi voi aduce la masă.
Umplutura are o consistenţă de blat aromat cu scorţişoară  şi ghimbir iar ciocolata... a pus punctul pe i

Vă împărtăşesc, cu siguranţă voi mai pregăti încă o duzină pentru Sarbatori !!!
de fapt cât mai multe bucăţi........
sau mai puţine - in funcţie doar de cât de mici-mari le faceţi... 
Aşadar, începem cu ingredientele apoi vă explic instrucţiuni de pregătire. Dacă am fost prea grăbită, ... revin cu lămuriri
  
Blat - 3 ouă, 150g zahăr pudră, 100g faină, 50g cacao,  4 linguri ulei, 1 linguriţă praf de copt stins cu zeamă de lămâie, coaja de lămâie. 1 linguriţă ghimbir (praf sau proaspăt dat pe răzătoare), 1 linguriţă scorţişoară
Crema  – 150 unt (la temperatura camerei), 150 zahăr pudră, 150g mascarpone,
Glazura – 150 ml lapte, 250g ciocolata albă
Înainte pregătiţi glazura pentru ca să se  răcească apoi... celelalte părţi
glazura – într-un vas puneţi laptele  la încălzit pe foc sau la microunde. Nu trebuie sa fie fiert ci doar cald. Adăugaţi ciocolata alba si amestecaţi pana se topeşte si pentru a se raci. Doar când s-a îngroşat se poate turna peste bomboane.

blat: frecaţi cu mixerul gălbenuşurile cu zaharul pana devin ca o spuma. Adăugaţi treptat uleiul, faina apoi praful de copt stins, cacao, scorţişoara, ghimbirul si coaja de lămâie. Separat bateţi albuşurile spuma cu un praf de sare apoi le incorporaţi in compoziţia cu gălbenuşuri amestecând de jos in sus. Tapetaţi o tava de dimensiune 22cm x 31 cm, cu hârtie de copt sau ungeţi cu ulei si presăraţi faina apoi turnaţi compoziţia si puneţi la cuptor. După ce s-a răcit  sfărâmaţi aluatul într-un bol mai mare şi puneţi-l deoparte.

crema  – bateţi untul cu zaharul apoi adăugaţi mascarpone. Amestecaţi bine cu mixerul până se topeşte zahărul. Incorporaţi această cremă  cu blatul sfărâmat. Omogenizaţi şi apoi luaţi câte o linguriţă din aluatul rezultat şi formaţi bomboane potrivite. Aşezaţi-le pe un grătar.

Cu ajutorul unei ţepuşe, înţepaţi fiecare bomboană şi o treceţi prin glazură apoi aşezaţi-o pe grătar la loc. procedaţi aşa cu toate celelalte.  Puteţi să le decoraţi cu ciocolată neagră topită, nuci măcinate sau migdale, alune.   Ţineţi-le la frigider minim o oră!

N-am găsit altă "rimă" şi le-am aşezat în hârtie de bomboane :( lipsa de inspiraţie ... deh


S'aveţi poftă!!!!!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu