For...

.. only my Friends!!!!

"Spending time with positive people is like eating a delicious cupcake. It makes you happy and your life seem all the sweeter."

vineri, 7 august 2015

Prajitura cu caise si ciocolata - Decadent apricot & chocolate brownie

Daca e vineri...atunci sa fie CIOCOLATA !!!!!!!!
Aceasta prajitura cu ciocolata in combinatie cu caise parfumate si bine coapte este perfecta pentru orice ocazie, sarbatoare sa fie !! :)
Textura este umeda de la caise iar gustul de ciocolata: INTENS !!!
Singurul "inconvenient":  sa asteptati sa se "combine" aromele deci prajitura sa se raceasca la temperatura camerei.
Va spun ca asteptarea nu-i usoara... dar merita.
Cum am procedat cu ingredientele la acest DESERT iata in continuare:
BLAT:

100g ciocolată amăruie (72%),  tocată fin, 

125g unt nesărat, 
175g zahăr brun, 
3 ouă mari,

100g făină cernută ,

1 lingură pudră de cacao, 
1/4 linguriţă  sare

GLAZURA:

300g ciocolată amăruie (72%),  tocată fin
125ml smântână pt frisca
1 linguriţă lichior Grand Marnier sau esenţă de portocale

200g caise (taiate in sferturi)
- fulgi de migdale (sau nuci mărunțite)


instructiuni blat:
Topiţi  ciocolata şi untul la bain-marie, apoi luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi zahărul brun si praful de sare. Bateti cu mixerul pentru omogenizare si pentru a se racori. Adăugaţi ouăle amestecând bine după fiecare. Cerneti făina si cacaoa. şi incorporati   Turnaţi aluatul într-o tavă (30cmx20cm) unsă şi tapetată cu hartie de copt. Coaceţi blatul la foc potrivit, în cuptorul încălzit dinainte. Faceţi proba cu scobitoarea pentru a verifica dacă este copt  Scoateţi tava din cuptor şi daţi deoparte la răcit.

instructiuni glazura::
Amestecaţi ciocolata şi smântâna la bain-marie. Când ciocolata s-a topit si incorporat in smantana adăugaţi lichiorul si omogenizati.

Si acum final: 
sa recapitulam: blat de cacao  peste care presarati caisele taiate in sferturi si deasupra va fi glazura ce acopera fructele. Presărati fulgii de migdale sau nuci , dupa preferinta
Puneţi prăjitura la rece pentru 3 ore, înainte de a o tăia.
S'aveti poftă   !!!


2 comentarii: