miercuri, 9 septembrie 2015

carrot & nuts cake...best ever


Zilele de septembrie aduc odată cu dimineți si asfințituri răcoroase, puțin din nostalgia clipelor toride ale verii tocmai petrecute.  Căldura presantă care mă obliga sa stau cât mai departe de cuptor si sa caut deserturi răcorăase.... Eiii, dar acum, s-a isprăvit (vorba furnicuței) și am o grămadă de idei pe care le voi pune în practică și cu care sper să vă ispitesc.  Prajitura cu morcovi si  nuci este un desert devenit clasic printre prieteni si colegi. Este nelipsită si foarte cautată dar mai ales o varianta îmbunătățită cu o cremă de brânză între blaturi. 
Acest desert poate fi surclasat doar de ciocolata si inghetata si tocmai  de aceea am presarat  pe deasupra ciocolata amaruie ca sa  echilibreze gustul dulce al morcovilor.


După dimensiunea tăvii (o voi masura si revin cu rezultatul :) au reiesit 24 bucăti, iar ca timp de coacere si preparare aprox 60 minute. Si iataă ce contine acest desert:

250g  făină
2 lingurite scortisoară măcinată
200 zahăr
4 ouă
150 ml ulei
250g morcov ras
100 nuci măruntite
1 praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
½ lingurită sare
Glazura: 
200gzahăr pudră, 
1 lingura zeamă de lămâie
 ciocolată 

Amestecati făina, praful de copt, bicarbonatul, sarea si scortisoara. |ntr-un castron mai mare.Bateti zahărul si gălbenusurile, pâna când obtineti o compozitie spumoasă, mai albicioasă. Adăugați uleiul, treptat, amestecând continuu si apoi incorporati  făina treptat împreuna morcovii si nucile. 
Bateti albusurile cu putină sare si incorporati în compoziție amestecând de jos în sus. Turnați amestecul într-o tavă unsă și tapetată (eu folosesc hârtie de copt). 
Nivelati si coaceti la foc potrivit. Faceti proba cu scobitoarea  dacă este coaptă. 
Lăsați prajitura la răcit.
Glazura 
Amestecati zahărul pudră cu  zeama de lămâie și turnați pe deasupra prăjiturii apoi presărați ciocolată și lăsați deoparte pentru a se întări glazura.


Prăjitura nu trebuie s-o coaceți excesiv, ea trebuie sa rămână umedă în compoziție si va sfătuiesc s-o păstrați, dacă vă mai rămâne intr-un recipient închis ermetic.
Si când ne gândim că peste puțin timp încep  școlile...tocmai potrivită pentru un micul-dejun. Ce ziceți? 
Eu știu ce va zic: S'aveți poftă !!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu