Aceasta prajitura cu ciocolata in combinatie cu caise parfumate si bine coapte este perfecta pentru orice ocazie, sarbatoare sa fie !! :)
Textura este umeda de la caise iar gustul de ciocolata: INTENS !!!
Singurul "inconvenient": sa asteptati sa se "combine" aromele deci prajitura sa se raceasca la temperatura camerei.
Va spun ca asteptarea nu-i usoara... dar merita.
Cum am procedat cu ingredientele la acest DESERT iata in continuare:
BLAT:
100g ciocolată amăruie (72%), tocată
fin,
125g unt nesărat,
175g zahăr brun,
3 ouă mari,
100g făină cernută ,
1 lingură pudră de
cacao,
1/4 linguriţă sare
GLAZURA:
300g ciocolată amăruie (72%), tocată
fin
125ml smântână pt frisca
1 linguriţă lichior Grand Marnier sau esenţă de portocale
200g caise (taiate in sferturi)
- fulgi de migdale (sau nuci mărunțite)
instructiuni blat:
Topiţi ciocolata şi untul la bain-marie, apoi luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi zahărul brun si praful de sare. Bateti cu mixerul pentru omogenizare si pentru a se racori. Adăugaţi ouăle amestecând bine după fiecare. Cerneti făina si cacaoa. şi incorporati Turnaţi aluatul într-o tavă (30cmx20cm) unsă şi tapetată cu hartie de copt. Coaceţi blatul la foc potrivit, în cuptorul încălzit dinainte. Faceţi proba cu scobitoarea pentru a verifica dacă este copt Scoateţi tava din cuptor şi daţi deoparte la răcit.
instructiuni glazura::
Amestecaţi ciocolata şi smântâna la bain-marie. Când ciocolata s-a topit si incorporat in smantana adăugaţi lichiorul si omogenizati.
Si acum final:
sa recapitulam: blat de cacao peste care presarati caisele taiate in sferturi si deasupra va fi glazura ce acopera fructele. Presărati fulgii de migdale sau nuci , dupa preferinta
Puneţi prăjitura la rece pentru 3 ore, înainte de a o tăia.
S'aveti poftă !!!