miercuri, 2 martie 2011

Prajitura cu amidon si fructe




Pentru ca a sosit luna martie - sper sa vina odata - PRIMAVARA am gasit o reteta "culeasa" de o prietena dulce - o prajitura mai altfel:
Pentru blat:6 ouă,160g zahăr,130 - 150g amidon
CREMA contine urmatoarele ingrediente:400g unt,400g zahăr praf,1 linguriţă zahăr vanilat,1 lingură ghimbir ras,1 linguriţă coajă rasă de lămâie,800g căpşuni
Albuşurile se bat spumă cu zahărul apoi adaugati pe rând gălbenuşurile şi amidonul. Ungeţi o tavă de chec cu unt şi tapetaţi-o cu făină. Turnaţi în ea compoziţia preparată, nivelaţi-o şi coaceţi-o la foc potrivit. Lăsaţi-o la răcit şi apoi tăiaţi-o în două, pe orizontală.
Pentru cremă, amestecaţi untul, cu zahărul, vanilia, coaja de lămâie şi ghimbirul ras. Când compoziţia este omogenă, puneţi un strat de cremă peste o foaie de blat, nivelaţi-o şi înfigeţi apoi în ea căpşuni întregi, câte două pe rând, cu vârful în jos. Alegeţi fructe aproximativ egale ca dimensiune. Deasupra fructelor “asezati” un alt strat de cremă, apoi puneţi a doua foaie de blat. Presaţi uşor blatul,puneţi prăjitura la frigider apoi presăraţi cu zahăr praf în strat gros.

marți, 15 februarie 2011

Tarta cu biscuiti si lamaie


Aceasta tarta a avut un succes - nesperat din partea mea - Cand au degustat-o prietenii erau cu totii incantati de gustul acesteia. Imi propun s-o refac dar ... who know's...cand ii va reveni randul.
Numai binee!!!!!!!!!!!!!!

Prajitura cu lapte si doua ciocolate




Pentru blat avem nevoie de:225g fulgi de ovăz prăjiţi,50g alune prăjite si zdrobite,50g unt,25g ciocolată neagră
UMPLUTURA:350g brânză dulce, cremă de brânză, sau cremă mascarpone,100g zahăr praf,200ml lapte,300ml frişcă (eventual Meggle),15g gelatină,3 linguri apă,175g ciocolată neagră,175g ciocolată albă
Zdrobiţi fulgii de ovăz cu ajutorul unui sucitor de lemn sau o râşniţă. Amestecaţi-i apoi cu alunele zdrobite. Topiţi untul şi ciocolata apoi turnaţi amestecul peste fulgi. Amestecaţi bine pentru ca toţi fulgii să fie prinşi în ciocolată. Ungeţi cu unt o tavă rotundă cu pereţi detaşabili cu diametrul de 23cm. Puneţi fulgii în ea şi presaţi-i cu ajutorul unei linguri sau chiar cu mâna. Bate-ţi frişca, frecaţi brânza cu zahărul, cu ajutorul mixerului. Adăugaţi laptele şi frişca. În alt vas înmuiaţi gelatina în apă, apoi încălziţi puţin vasul pentru a se putea dizolva. După ce s-a răcit puţin, turnaţi gelatina în amestecul cu lapte, omogenizaţi şi împărţiţi amestecul în două castroane. În unul adăugaţi ciocolata albă topită, în celălalt, adăugaţi ciocolata neagră topită. Omogenizaţi amestecurile. Puneţi peste blatul din fulgi câte o lingură din fiecare amestec, alternativ, până când se termină. Cu o furculiţă trasaţi nişte cercuri, concentrice, pentru decor. Puneţi prăjitura la rece până când se întăreşte.
Pofta buna!