sâmbătă, 20 iulie 2013

Prajitura INEL cu inghetata si cacao - Ice cream & chocolate cake

O idee deosebita pentru prieteni deosebiti! 

     Pentru că a trecut ceva vreme de la ultima postare si pentru că între timp a venit vara, va sugerez un un DESERT "combinat" cu înghetată. Este un "amalgam" între ciocolata, inghetata si cacao....
Ideea a fost de-a ne "răcori papilele gustative"  pentru aceste zile de vara  si recunosc că nu am dat gres... se auzeau doar exclamatii de ... "bun, bun...!"."mai vreau!", "mai este?" ..cam asa, incet, incet a "disparut"!

  

duminică, 5 mai 2013

PAȘTE FERICIT!!! ...Happy Easter!!!


My "work"...A basket full of eggs !!! :)  Cos plin cu ouă !!!

Mon "oeuvre" :) !!

 
O zi superbă de Paști cu multe bucurii alaturi de prieteni si familie, așa s-a petrecut la noi!
Dragilor, dragelor vă doresc Sărbători binecuvântate de lumina Învierii!
Aceasta idee este ușoară dacă veti frământa un aluat din: 500g făină, 40ml ulei, 3 ouă, 70ml oțet și 125ml apă (eu am mai adăugat - total 140ml).
Înveliți în folie alimentară și lăsați 1 oră să se "odihnească" :)
Din acest aluat elasticpuneți deoparte un sfert pentru mânere iar din restul  întindeți o foaie din care tăiați fâșii. Luați un bol rezistent la cuptor și înveliți-l în folie de aluminiu. Așezați fâșii astfel încât să fie impare apoi începeți și "împletiți" coșulețul. 
Cum se vede în fotografie - ungeți cu ou și introduceți la cuptor până se rumenește.


La mine au ieșit 2 bucăți, unul mai mare - pentru pâine - altul mai mititel - pentru ouă. 
Pentru mânere, împletiți din fâșii, ungeți cu ou, așezați în tavă, îndoiți ușor și coaceți.
S'aveți poftă si spor la "lucru" !!!! :) 

sâmbătă, 27 aprilie 2013

Tort de ..FLORII !!!! La multi ani!

Florii cake !!!!! Happy Birthday!!!!

Pentru toate prietenele care poarta nume de floare: LA MULTI ANI !!!
De asemenea îi urez multe bucurii și realizări nenumărate  Lilianei!!!
Dragilor, mă voi strădui căt mai curând să vă scriu reteta dar pe scurt ar fi cam așa: blat cu cacao si migdale, crema cu mascarpone si cremă de ciocolată ...  Cei din familie au stabilit: nu trebuie să lipsească de pe masa de Paști..deci Repetitio est mater studiorum (Repetitia este mama invataturii) 
rețetă eliminata pentru protejarea drepturilor de autor



duminică, 31 martie 2013

Cozonăcei cu scorțisoară

- Mini-sweet bread with cinnamon or     mini-panettone con canella


Tuturor celor  care sărbătoresc Sfintele Sărbători Pascale numai gânduri frumoase !!! Paste Fericit!

A tutti quelli che festegianno oggi la Santa Pasqua, i miei belli pensieri!
Felicissima Pasqua!

To all who celebrate Holy Easter holidays only beautiful thoughts!
Happy Easter!





luni, 25 martie 2013

Briose "înflorite"

 ... or blooming muffins



    Deoarece PRIMĂVARA îmi redă energia pierdută pe timpul iernii ... am preparat aceste brioșe înflorite sau mai simplu glazurate cu mascarpone. 
Mai exact, le-am refăcut dintr-o rețetă doar că am adăugat vin roșu dulce pentru a accentua gustul intens de cacao.
Rezultatul: o nebunie!!! 
Așadar, prepararea este la fel cu aceasta briose cu cafea si scortisoara doar că laptele l-am înlocuit cu vin.
Crema cu mascarpone: cantităti identice: zahăr pudră, unt și mascarpone omogenizate bine apoi "înfloriți" micuțele brioșe după imaginație...

Vă doresc o primăvară splendidă!!!

vineri, 25 ianuarie 2013

Tort cu ciocolata, migdale si fructe de padure


Chocolate, almonds, berries cake




















"Prietenii sunt ca stelele, chiar dacă nu le poţi vedea, şti că sunt mereu acolo."


Să vă spun sincer... mi-am făcut curaj .... pentru a "construi" acest tort.

Draga Agostina Battaglia   este cea care m-a "provocat" cu a sa reteta: http://www.mypaneburroemarmellata.com/2010/05/soffio-di-cioccolato-ai-frutti-di-bosco.html 
Grazie a te Agostina!!! La tua 'e una favolosa torta!!!

Reversul medaliei? Multă bucurie ce mi-a fost oferită de către sărbătoritul căruia i-a fost destinat. 
Şi pentru că există aceşti prieteni speciali şi deosebiţi, am încercat să dăruiesc ceva cu totul special... rețetă eliminata pentru protejarea drepturilor de autor



Şi cum eram  în întârziere deja  nu m-am îndurat să nu-l imortalizeze priceputul fotograf adică mai pe scurt, soţul meu :)) căruia îi mulţumesc pentru răbdarea şi bunăvoinţa de care dă dovadă :)) sempre :))

Iar dragului nostru prieten, "destinatarul" tortului, îi dorim multe împliniri, fericire, clipe deosebite şi prieteni adevăraţi care să-l înconjoare cu iubire!!!

PS -
pentru că nu avem fotografie cu "secţiunea" acestui tort, vă asigur că voi repeta experienţa, cu certitudine.... :)



.... dar ca să vedeti sectiune asemănătoare iata bloggul Agostinei Battaglia - GRAZIE per il tuo Soffio !!!!!



sâmbătă, 29 decembrie 2012

Ruladă cu cremă de caise și mandarine

Cream roulade with apricots and mandarins



"Ce este Crăciunul? E nostalgie pentru trecut, curaj pentru prezent, speranță pentru viitor. 
E dorința ca fiecare ceașcă a vieții să fie plină de binecuvântări și ca fiecare drum să ducă spre pace."

Sărbătorile sunt si momentele pline de bucurii alături de cei dragi nouă -  împărtășim nu numai clipele fericite ci și darurile.  Astfel, m-am gândit să aduc un dar tuturor celor care au fost alături de mine. Această ruladă, dragilor și dragelor se prepară foarte ușor și repede - mai ales după ce-o pregăți prima oară :) 





Această fotografie de mai jos este făcută în timp ce-mi admiram "capodopera".. :) Vă spun sincer, eu nu mă pricepeam la rulade... pandișpanul mereu se crăpa, rupea... si așa mai departe.
Recunosc, a fost o probă chiar dacă par rețete destul de ușoare. Am o prietenă căruia îi reușeau mereu și mă întrebam: oare mie când o să-mi iasă?? Na' că am făcut-o !!! :)))
Vă doresc succes !!!!




marți, 25 decembrie 2012

Spicesman sau fursecuri aromate!!!!

Acești "omuleți" aromați au o poveste scurtă: -  dorința de-a "proba' forma de biscuiți primită cadou..  Așadar m-am grăbit să-i "confecționez" după o rețetă foarte simplă: 50g unt, 50g zahăr pudră, 1 ou, 150g făină, 1 linguriță praf de copt, 1 linguriță scorțișoară, coajă de lămâie, praf de sare, 1/2 linguriță ghimbir. Am amestecat toate ingredientele într-un castron apoi țineți 15 minute la frigider. Din o jumătate din aluat întindeți o foaie apoi decupați cu ajutorul formei "omuleți". Așa cum vedeți in imaginea alăturată unde feciorul mi-a dat o mână de ajutor .. :))
Scoateți surplusul de aluat apoi puneți timp de 15 minute la cuptor. Din zahăr pudră 200g amestecați cu 1 lingură zeamă de lămâie si decorați fursecurile.. până la urmă, se numesc tot fursecuri-omuleți .. :))

Iată cum i-am legat ca să nu dispară... :)) 
Crăciun Fericit alături de dragii voștri!!!!!


vineri, 23 noiembrie 2012

Christmas homemade sweets :))



adică... Bomboane  pentru sărbători ...


Sărbătorile sunt p'aproape... şi pentru noi ai casei, sărbătorile încep cu Sf.Andrei, numele feciorului nostru.  Ca să-i fac o surpriză am pregătit aceste bomboane dulci. În plus eram curioasă cum vor fi la gust şi cât de "repede" vor fi gata.... Într-adevăr au fost gata dar irezistibile, au mai rămas câteva bucăţele ca să ne fie clar... devorate :)) Concluzia: trebuie să mă gândesc serios la câte bucăţi voi aduce la masă.
Umplutura are o consistenţă de blat aromat cu scorţişoară  şi ghimbir iar ciocolata... a pus punctul pe i

Vă împărtăşesc, cu siguranţă voi mai pregăti încă o duzină pentru Sarbatori !!!
de fapt cât mai multe bucăţi........
sau mai puţine - in funcţie doar de cât de mici-mari le faceţi... 
Aşadar, începem cu ingredientele apoi vă explic instrucţiuni de pregătire. Dacă am fost prea grăbită, ... revin cu lămuriri
  
Blat - 3 ouă, 150g zahăr pudră, 100g faină, 50g cacao,  4 linguri ulei, 1 linguriţă praf de copt stins cu zeamă de lămâie, coaja de lămâie. 1 linguriţă ghimbir (praf sau proaspăt dat pe răzătoare), 1 linguriţă scorţişoară
Crema  – 150 unt (la temperatura camerei), 150 zahăr pudră, 150g mascarpone,
Glazura – 150 ml lapte, 250g ciocolata albă
Înainte pregătiţi glazura pentru ca să se  răcească apoi... celelalte părţi
glazura – într-un vas puneţi laptele  la încălzit pe foc sau la microunde. Nu trebuie sa fie fiert ci doar cald. Adăugaţi ciocolata alba si amestecaţi pana se topeşte si pentru a se raci. Doar când s-a îngroşat se poate turna peste bomboane.

blat: frecaţi cu mixerul gălbenuşurile cu zaharul pana devin ca o spuma. Adăugaţi treptat uleiul, faina apoi praful de copt stins, cacao, scorţişoara, ghimbirul si coaja de lămâie. Separat bateţi albuşurile spuma cu un praf de sare apoi le incorporaţi in compoziţia cu gălbenuşuri amestecând de jos in sus. Tapetaţi o tava de dimensiune 22cm x 31 cm, cu hârtie de copt sau ungeţi cu ulei si presăraţi faina apoi turnaţi compoziţia si puneţi la cuptor. După ce s-a răcit  sfărâmaţi aluatul într-un bol mai mare şi puneţi-l deoparte.

crema  – bateţi untul cu zaharul apoi adăugaţi mascarpone. Amestecaţi bine cu mixerul până se topeşte zahărul. Incorporaţi această cremă  cu blatul sfărâmat. Omogenizaţi şi apoi luaţi câte o linguriţă din aluatul rezultat şi formaţi bomboane potrivite. Aşezaţi-le pe un grătar.

Cu ajutorul unei ţepuşe, înţepaţi fiecare bomboană şi o treceţi prin glazură apoi aşezaţi-o pe grătar la loc. procedaţi aşa cu toate celelalte.  Puteţi să le decoraţi cu ciocolată neagră topită, nuci măcinate sau migdale, alune.   Ţineţi-le la frigider minim o oră!

N-am găsit altă "rimă" şi le-am aşezat în hârtie de bomboane :( lipsa de inspiraţie ... deh


S'aveţi poftă!!!!!!!!!

joi, 1 noiembrie 2012

"Ghost" Muffins - Brioşe "fantomiţe" !!!!

Buuuhhhuuuuu!!!!!!!! Micutele fantomiţe au apărut odată cu luna .... :)))


 Halloween nu mai este demult o sărbătoare doar a americanilor...
...  am observat că  ... în special copiii aşteaptă cu nerăbdare această zi. 
Pentru al meu băiat pregătirile au început mai bine de-o săptămână. Astfel ca să mă alătur, am preparat aceste micuţe fantomiţe.... pentru colegii feciorului meu. La vederea acestora,  reacţii timide ale copiilor, spuse şoptit între ei, zumzăieli şi chicoteli  - dar una din  "spusele" lor: umplute cu bucurie !!!! chiar mi-a încântat sufletul: Mi-au dăruit o MARE de BUCURIE.    EI au reuşit să mă emoţioneze, să-mi creeze o stare de bine, de care chiar aveam nevoie...
... tot efortul depus l-am uitat şi prin aprecierile lor, am regăsit zâmbetul  şi mulţumirea!
Eu vă mulţumesc copii şi vă sunt recunoscătoare!
Şi  ca să revenim ... la oile noastre, vorba lupului :)  mi-am spus că ar fi deosebit să fie altfel decât deobicei. Pentru că aveam sirop de sfeclă prin casă am făcut o încercare... pe unele le-am colorat...cu acest sirop,  le-am alăturat surioarelor "negrese" şi iată ce-a ieşit:

" Capul"  acestora s-a " materializat"  din mascarpone, unt şi zahăr pudră ..Despre reţetă.... pot să vă spun că este cea mai simplă şi cea mai uşor de preparat:

Un plus de "scary"  a fost adăugat de OCHIUL MAGIC :))))))))))))

Halloween plăcut!!! Enjoy the muffins!!!!!! :))


miercuri, 26 septembrie 2012

Bassarabian Pumpkin Pie - Plăcintă basarabeană cu dovleac

Altfel de plăcintă cu dovleac... basarabeană



Another pumpkin pie... Bassarabian

Vorba cântecului - Simply the best!  
Această rețetă este deosebită nu numai prin aspectul și gustul său ci și prin faptul că am descoperit-o de la verisoara basarabeană a bunului nostru prieten, Vali. Îi mulțumesc încă o dată, cu această ocazie!
Dovleac si scorțișoară ... delicioase arome si gusturi ale toamnei care se înfiripă încet, încet prin diminețile răcoroase...


PS - Dragă Andreea  sper că esti mulțumită :)) 

marți, 4 septembrie 2012

Blueberry & Raspberry Pie

Plăcinta cu afine si zmeură

Aceasta plăcintă este o versiune a unui aluat de cozonac îmbogăţit cu fructe si mascarpone!!!
Am pregătit-o acum ceva vreme... dar nu m-am învrednicit să scriu... să postez,.. oare să dau vina pe căldură. ..ei, dragilor, căldura asta!! :)) 

*reteta eliminata pentru protectia drepturilor de autor. Cine doreste reteta va rog trimiteti mesaj in privat. Multumesc!

Se poate prepara şi cu alte fructe,  imaginaţia poate alege !!!!