marți, 3 decembrie 2013

Prajitura cu cacao si crema de nuci - Cacao & walnuts cream cake





S'apropie SARBATORILE !!!!!!!!!!!

Prajitura aceasta este impecabila alaturi de o cana cu lapte. O ador!
Sarbatorile de iarna o pun in evidenta caci acum este "vremea" ei. Nucile cu blatul de cacao devin o combinatie irezistibila.

Ce sa mai lungesc, va spun sincer, vorba baiatului meu: "e buna rau!" :))

rețetă eliminata pentru protejarea drepturilor de autor

Festive cake - : TORT DE SARBATOARE !!!



Un delicios tort cu trei blaturi în trei arome diferite, ciocolată, caramel și lapte. Crema de vanilie ce îmbină aceste trei blaturi însiropate și glazura de ciocolată amăruie, fină fac din acest tort dulcele perfect pentru sărbătorile de iarnă. Sunteti bineveniti!!!
https://www.facebook.com/PrajituriDeCasaLaTineAcasa

rețetă eliminata pentru protejarea drepturilor de autor

joi, 17 octombrie 2013

mini TARTE cu crema de lapte si prune - miniTARTS with milk cream & plums

Pentru amiaza  unei splendide zile de autentica toamna .... la o cafea si un ceai,  prajiturile de casa nu ne lipsesc.. vreti si voi? 

Pentru cine doreste, pentru cine pofteste: prajituri de casa la tine acasa!!

https://www.facebook.com/PrajituriDeCasaLaTineAcasa


rețetă eliminata pentru protejarea drepturilor de autor

miercuri, 21 august 2013

RECOMANDARE - prajituri de casă - Homemade cakes

Pentru că am fost cam ocupată în ultimul timp vă dau o sugestie unde veți găsi o varietate de ... 
Prăjituri de casă la tine acasă! 
https://www.facebook.com/PrajituriDeCasaLaTineAcasa

Nu vă spun mai multe, vă las să descoperiți singuri.
așadar .... S'aveti poftă! 
(asta ca să citez un contemporan în viață :))


https://www.facebook.com/PrajituriDeCasaLaTineAcasa

PS- Să nu uitați - pe www.gastromag.ro gasiți TOTUL PENTRU BUCATARIA VOASTRĂ !



https://www.facebook.com/PrajituriDeCasaLaTineAcasa



miercuri, 24 iulie 2013

MiniGogosi... de vara :))

Ciambelline per estate...... Summer donnuts!!!


                Eu sunt o persoana căreia îi place VARA, mă simt mai in largul meu.... Acest anotimp care vine brusc si "trece" prea repede reprezintă în "accepţiunea" mea: vacanţe, călătorii, prieteni,  zile lungi de vară, mare, nisip, scoici, răcoarea pădurilor, serile înstelate petrecute împreuna cu cei dragi şi "acompaniate" cu licori răcoroase si DESERT-uri. Si pentru ca cei dragi, respectiv, al meu soţ nu refuza sa deguste deserturile, sub orice forma ar fi mi-a venit ideea să-i pregătesc: gogoşi.  
     Sincer, nu mă dau în vânt după acestea dar ele fac parte din copilăria noastră când bunicile noastre pricepute ne pregăteau si gogoşi pe lângă alte bunătăţi.


Ca să fiu mai rapidă   iată rezultatul: acestor  ineluşe şi steluţe...

Ce aveţi nevoie ca ingrediente :
1kg făină, (eu folosesc cu încredere marca Dobrogea, nu am dat greş )
50g drojdie, (poate fi si proaspăta, eu am pus 2 pliculeţe praf dizolvate in lapte călduţ)
300ml lapte
100ml ulei
200g zahăr,
3 gălbenușuri,
zahăr vanilat, coajă de lămâie, praf de sare

      Dizolvaţi într-un vas drojdia praf cu puţin lapte şi lăsaţi să facă mici bule de aer deasupra. Dar dacă este proaspătă amestecați-o cu o linguriță de zahăr până se topește, presărați puțină făină și lăsați deoparte până crește.  Separat într-un castron amestecaţi gălbenușurile  cu sare și coajă de lămâie.   Puneți laptele împreună cu zahărul, zahărul vanilat într-un vas la fiert până se încălzeşte si se dizolvă zahărul. 
      Într-un bol mai mare cerneți făina și adăugaţi gălbenuşurile. Peste  făină  turnaţi laptele călduţ apoi amestecați să se răcească (dacă este prea cald riscaţi să nu-si facă efectul drojdia). După ce s-a răcit aluatul adăugați gălbenușurile apoi incorporați drojdia.   Frământați și omogenizați. Din când în când adăugați ulei frământând în continuare până aluatul devine neted.  Acoperiți cu un şervet sau cu folie de plastic și puneți într-un loc ferit de curenți de aer. După ce-și dublează volumul, întindeţi din aluat o foaie şi decupaţi cu diverse forme. Puneţi pe foc într-o tigaie adânca ulei din abundenţă  şi prăjiţi gogoşelele pe ambele părţi.  Pudraţi cu zahar şi serviţi.
Nu ştiu cum să vă povestescîn cuvinte  URMAREA... ne-am lins pe degete..  :))
S'aveți poftă!

sâmbătă, 20 iulie 2013

Prajitura INEL cu inghetata si cacao - Ice cream & chocolate cake

O idee deosebita pentru prieteni deosebiti! 

     Pentru că a trecut ceva vreme de la ultima postare si pentru că între timp a venit vara, va sugerez un un DESERT "combinat" cu înghetată. Este un "amalgam" între ciocolata, inghetata si cacao....
Ideea a fost de-a ne "răcori papilele gustative"  pentru aceste zile de vara  si recunosc că nu am dat gres... se auzeau doar exclamatii de ... "bun, bun...!"."mai vreau!", "mai este?" ..cam asa, incet, incet a "disparut"!

  

duminică, 5 mai 2013

PAȘTE FERICIT!!! ...Happy Easter!!!


My "work"...A basket full of eggs !!! :)  Cos plin cu ouă !!!

Mon "oeuvre" :) !!

 
O zi superbă de Paști cu multe bucurii alaturi de prieteni si familie, așa s-a petrecut la noi!
Dragilor, dragelor vă doresc Sărbători binecuvântate de lumina Învierii!
Aceasta idee este ușoară dacă veti frământa un aluat din: 500g făină, 40ml ulei, 3 ouă, 70ml oțet și 125ml apă (eu am mai adăugat - total 140ml).
Înveliți în folie alimentară și lăsați 1 oră să se "odihnească" :)
Din acest aluat elasticpuneți deoparte un sfert pentru mânere iar din restul  întindeți o foaie din care tăiați fâșii. Luați un bol rezistent la cuptor și înveliți-l în folie de aluminiu. Așezați fâșii astfel încât să fie impare apoi începeți și "împletiți" coșulețul. 
Cum se vede în fotografie - ungeți cu ou și introduceți la cuptor până se rumenește.


La mine au ieșit 2 bucăți, unul mai mare - pentru pâine - altul mai mititel - pentru ouă. 
Pentru mânere, împletiți din fâșii, ungeți cu ou, așezați în tavă, îndoiți ușor și coaceți.
S'aveți poftă si spor la "lucru" !!!! :)