marți, 22 noiembrie 2011

Prajitura cu mirodenii - Spice's cake


Ce sa va spun despre aceasta "nebunie" de prajitura??? Arome nebanuite si un amestec surprinzator pentru mine. no comment va las pe voi sa o descoperiti - iata reteta:

Prajitura cu mirodenii-
250g făină,
300g zahăr,
5 ouă,
1 linguriţă scorţişoară,
1/2 linguriţă cuişoare sfărâmate,
1/4 linguriţă nucşoară rasă,
1/4 linguriţă cardamon,
250g alune (migdale sau nuci zdrobite),
1 linguriţă coajă portocale,
1 linguriţă coajă de lamaie
100g ciocolată neagră
1 linguriţă esenţă de vanilie

GLAZURA:
200g zahăr praf
2 albuş
100g ciocolată neagră

Bateţi ouăle cu zahărul până când obţineţi o compoziţie cremoasă şi se dizolvă zahărul. Adăugaţi făina in care ati amestecat scorţişoara, nucşoara, cuişoarele şi cardamonul. Incorporaţi ciocolata topită. Puneţi în compoziţie şi alunele, coaja de portocala, coaja de lamaie si esenta de vanilie, amestecând mereu. Turnaţi compoziţia într-o tavă dreptunghiulara, unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt şi puneţi-o la copt.
Pentru Glazura
Separat, bateţi albuşurile cu zahărul praf, până când obţineţi o spumă apoi adăugaţi ciocolata topită, treptat, amestecând încontinuu. Puneţi compoziţia la foc până când începe să clocotească. Amestecaţi mereu, cât vasul este pe foc. Turnaţi amestecul peste prăjitura caldă, scoasă din cuptor. Mai puneţi-o pentru 5 minute la cuptor. Scoateţi prăjitura şi lăsaţi-o la răcit înainte de a o tăia.