vineri, 23 martie 2012

Tarta cu kiwi si crema de citrice

Azi va invit la o tarta cu kiwi!!!
Trebuie sa va spun ca am fost deosebit de impresionata de imaginatia unui copil. El a reusit sa facă o comparatie absolut fabuloasă: dulciurile cu "lacrimile copiiilor inocenţi...." No comment!
Si pentru ca am promis un "pic de fericire" citat tot al bunului meu prieten, am preparat aceasta tarta mai rustică şi mai simplă.
Mi-am propus să pregătesc o tartă cu ce aveam în casă iar la capitolul fructe am găsit: grepfruit, portocala şi kiwi (kiwi,fructul său preferat). Ca timp de preparare, nu a durat mai mult de 1 1/2 oră.
În încheiere, sper ca primăvara sa vă aducă bucurii nenumărate!!! :))


Tarta cu kiwi si crema de citrice (Crostata con la crema d'agrumi e kiwi)
Aluat:
300g făină
200g unt
100g zahăr
1 ou
1 plic zahăr vanilat
1 lingură apă
Un praf de sare

Crema ciocolată:
100ml frişcă lichidă
150g ciocolată (peste 75% cacao)
2 ouă

Crema citrice:
150g zahăr tos
2 ouă
2 gălbenuşuri
1 plic gelatină
100g unt
1grepfruit roşu, 1 portocală - doar sucul
Kiwi pentru decorare

Într-un vas cerneţi făina, în mijloc adăugaţi zahărul, sarea, zahărul vanilat şi oul. Amestecaţi bine, incorporaţi untul ţinut în prealabil la temperatura camerei apoi puneţi apa. Întindeţi aluatul cu sucitorul şi tapetaţi o formă de tartă. Puneţi la frigider pentru 30 min (dacă vă rămâne aluat puteţi face biscuiţi – ţinuţi la frigider înainte de coacere) . Peste aluatul de tartă aşezaţi hârtie de copt apoi presăraţi boabe de fasole. Coaceţi 15 minute în cuptorul încălzit în prealabil. Scoateţi boabele de fasole şi mai lăsaţi încă 15 minute la copt. Este gata când devine aurie pe margini. Puneţi deoparte la răcit.
Pregătirea cremei de ciocolată nu necesită mult timp. Astfel, turnaţi frişca lichidă într-un vas rezistent la foc şi lăsaţi câteva minute până se încălzeşte. Adăugaţi ciocolata bucăţele şi amestecaţi. Omogenizaţi cu ajutorul unei linguri până se topeşte ciocolata. Puneţi câte un ou şi amestecaţi bine. Pentru crema de citrice: într-un vas adăugaţi sucul de citrice, gălbenuşurile, zahărul şi untul. Ţineţi la foc moderat până devine mai densă. Înmuiaţi gelatina cu puţină apă apoi turnaţi peste crema caldă amestecând pentru omogenizare. Peste blatul de tartă întindeţi crema de ciocolată apoi adăugaţi crema de citrice. Puneţi la frigider pentru 10 minute apoi decoraţi cu felii de kiwi.
S'aveti pofta!!

PS- Din pacate fotografia nu "vizualizeaza" crema de ciocolata, ramane s-o descoperiti voi!!!