duminică, 27 mai 2012

Tort AMANDINA - one version - Amandina cake :)

Amandina cake .... :)



De multă vreme soţul meu îşi doreşte un astfel de tort,  "vestita"Amandină.. pe care am încercat s-o adaptez pentru un tort. Eu, recunosc nu sunt atrasă de Amandină dar ... "de gustibus". gusturile oamenilor nu se discută. 

Astfel am încercat o reţetă care o am de la mama si care nu o preparasem never.. nu mă atrăgea. Singura diferență între un tort de ciocolată si acest tort Amandină, după părerea lui, este siropul care trebuie sa fie din abundenţă si cu rom. De asemenea, blatul foarte aROMat si cu o cremă de sau cu ciocolată... cum vreţi voi să-i ziceţi.
Tort AMANDINA

La ingrediente am dublat cantitățile:  la cremă și glazură.

Blatul l-am pregătit identic cu cel de la tortul cu ciocolată, zmeură si lemon curd  tort-cu-ciocolata-zmeura-si-lemon-curd.html. Am adăugat esență de vanilie si o lingură de rom.
Pentru cremă am folosit cremă ciocolată cu minim 70% cacao.

Aș putea să spun tort cu ciocolată RELOADED cu unele mici diferente ... o altă "Mărie cu altă pălărie", bomboane cu lapte si cu rom (cele mari) :)).
Whatever, sper sa-l găsiți delicios, după ce-l gustați, la noi s-au împărţit feliile repede... nu vreți să știți cum :))