duminică, 27 mai 2012

Tort AMANDINA - one version - Amandina cake :)

Amandina cake .... :)



De multă vreme soţul meu îşi doreşte un astfel de tort,  "vestita"Amandină.. pe care am încercat s-o adaptez pentru un tort. Eu, recunosc nu sunt atrasă de Amandină dar ... "de gustibus". gusturile oamenilor nu se discută. 

Astfel am încercat o reţetă care o am de la mama si care nu o preparasem never.. nu mă atrăgea. Singura diferență între un tort de ciocolată si acest tort Amandină, după părerea lui, este siropul care trebuie sa fie din abundenţă si cu rom. De asemenea, blatul foarte aROMat si cu o cremă de sau cu ciocolată... cum vreţi voi să-i ziceţi.
Tort AMANDINA

La ingrediente am dublat cantitățile:  la cremă și glazură.

Blatul l-am pregătit identic cu cel de la tortul cu ciocolată, zmeură si lemon curd  tort-cu-ciocolata-zmeura-si-lemon-curd.html. Am adăugat esență de vanilie si o lingură de rom.
Pentru cremă am folosit cremă ciocolată cu minim 70% cacao.

Aș putea să spun tort cu ciocolată RELOADED cu unele mici diferente ... o altă "Mărie cu altă pălărie", bomboane cu lapte si cu rom (cele mari) :)).
Whatever, sper sa-l găsiți delicios, după ce-l gustați, la noi s-au împărţit feliile repede... nu vreți să știți cum :))


11 comentarii:

  1. De mult timp vreau sa fac amandine si tot aman.
    Tortul tau arata extraordinar!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Any, iti urez spor la treaba si te sfatuiesc sa il insiropezi din abundenta. Eu sunt mai zgarcita si am avut "reclamatii" !!! :))
      Numai bine!

      Ștergere
  2. Draga Sorina, am facut un calcul simplu: tie nu iti place tortul amandina, Andrei nu apare in ecuatie, deci a ramas doar Dani(3-1-1=1). Mi se pare cam mult dulce pentru o singura persoana, asa ca ii recomand sa-l imparta cu prietenii. Iti urmaresc cu drag postarile si am remarcat ca faci destul de des dulciuri. Cum eu nu am mai facut de mult (de cand am crescut cu 3 kg) ai face bine sa mai trimiti si pe la noi ca sa nu mai am eu reclamatii...
    Pupici!
    Gili

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scumpa de tine,
      Esti mortala, informaticianul din tine trebuie sa calculeze tot si sa-ti dea si cu rest!!! :)) Buunn, cand ne vom vedea sa-mi spui "ceva dulce" (ce vrei tu) sa degustati :)) O prietena din Italia avea o vorba: "il dolce lo porto io"!!!
      Inutil sa-ti spun ca "acel surplus" de kg se va "topi" odata cu venirea verii...
      Iti multumesco ca esti p'aproape! Prietenii adevarati sunt greu de gasit..
      Hug!!

      Ștergere
  3. arata superb! Ador ciocolata ;)
    te pup draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Emily!!!
    A ta capodopera cu petale mi-a incantat privirile... sper ca si simturile, in curand! :))
    Te imbratisez cu drag!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Un singur cuvant......WOW:)!!!!!Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  6. Hi Sorina! This tort amandina looks so sooooooo GOOD! I am glad you popped over my blog, and now I get to go through your nice treats. Please stay in touch and have a good weekend ahead!! Cheers, Jo

    P/S: A stick of butter is 4 ounces or 1/2 cup or 8 tablespoons or 113 grams

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dear Jo,
      I'm very grateful for your visit! A
      lso, thanks for the explanation sent.
      Hope you have a weekend filled with joy and sunshine!!!
      Hug! HUG!

      Ștergere
  7. arata superb dar pare destul de complicat de facut

    RăspundețiȘtergere