vineri, 7 octombrie 2011

Placinta cu dovleac - Pumpkin pie :)) - RELOADED :))

Stiti cum mi-a venit ideea: ieri vorbeau niste prietene ca este vremea placintelor cu mere, cu dovleac, cum se face, ce se pune.. etc.. Asa m-au "pornit" sa pregatesc placinta cu dovleac. Acasa, imi lipsea tocmai elementul principal - dovleacul - zucca(it), pumpkin(eng). Am dat "fuga" la supermaket si-am gasit ce-mi trebuia: dovleac placintar - cum se mai spune pe la noi. Din carnetul cu retete am ales un aluat care mi s-a parut cel mai rapid, o reteta verificata de o prietena Mia si m-am apucat - de "trebusoara" - pardon' de treaba Ca ingrediente:
Aluat:
2 oua,
125ml apa,
125ml ulei,
700g faina,
10g praf de copt (1 plic),
10g zahar vanilat (1 plic),
150g zahar pudra
praf de sare

Umplutura: 1,
1,2 kg dovleac,
1 lingurita scortisoara,
200g zahar.
Spalati, curatati dovleacul de coaja, taiati-l in bucati si dati-l pe razatoarea cu ochiuri mari. Puneti-l intr-un vas la foc mic si adaugati zaharul si scortisoara. Trebuie sa se inmoaie usor. Atasez aceasta fotografie si pentru prietenul nostru Ovidiu care mi-a sugerat ca ar fi bine sa postez cateva imagini si din "procesul tehnologic" nu numai FINALITATEA.


Intr-un castron amestecati faina, sarea, praful de copt si zaharul apoi adaugati ouale batute. Incorporati apa si uleiul in compozitie. Aluatul trebuie sa fie elastic si, cum zice o prietena - de consistenta lobului urechii - :))


Deci, sa continuam: Impartiti aluatul in 2 parti. Intindeti o foaie cu care tapetati tava
Peste foaia din tava puneti umplutura de dovleac.


Acoperiti cu o a doua foaie si ungeti cu putina smantana sau ou. Eu aveam smantana in casa. Puneti la cuptor timp de 45 min, cu aproximatie - important este sa se rumeneasca usor. Pudrati cu zahar.
Acest aluat il puteti folosi la placinta cu mere si cu branza.
Ai mei acasa, aseara nu mai aveau rabdare si "zumzaiau" pe langa mine: cand e gata?, cand o gustam?, ce bine miroase...s.a.m.d
S'aveti pofta!!!!