vineri, 7 octombrie 2011

Placinta cu dovleac - Pumpkin pie :)) - RELOADED :))

Stiti cum mi-a venit ideea: ieri vorbeau niste prietene ca este vremea placintelor cu mere, cu dovleac, cum se face, ce se pune.. etc.. Asa m-au "pornit" sa pregatesc placinta cu dovleac. Acasa, imi lipsea tocmai elementul principal - dovleacul - zucca(it), pumpkin(eng). Am dat "fuga" la supermaket si-am gasit ce-mi trebuia: dovleac placintar - cum se mai spune pe la noi. Din carnetul cu retete am ales un aluat care mi s-a parut cel mai rapid, o reteta verificata de o prietena Mia si m-am apucat - de "trebusoara" - pardon' de treaba Ca ingrediente:
Aluat:
2 oua,
125ml apa,
125ml ulei,
700g faina,
10g praf de copt (1 plic),
10g zahar vanilat (1 plic),
150g zahar pudra
praf de sare

Umplutura: 1,
1,2 kg dovleac,
1 lingurita scortisoara,
200g zahar.
Spalati, curatati dovleacul de coaja, taiati-l in bucati si dati-l pe razatoarea cu ochiuri mari. Puneti-l intr-un vas la foc mic si adaugati zaharul si scortisoara. Trebuie sa se inmoaie usor. Atasez aceasta fotografie si pentru prietenul nostru Ovidiu care mi-a sugerat ca ar fi bine sa postez cateva imagini si din "procesul tehnologic" nu numai FINALITATEA.


Intr-un castron amestecati faina, sarea, praful de copt si zaharul apoi adaugati ouale batute. Incorporati apa si uleiul in compozitie. Aluatul trebuie sa fie elastic si, cum zice o prietena - de consistenta lobului urechii - :))


Deci, sa continuam: Impartiti aluatul in 2 parti. Intindeti o foaie cu care tapetati tava
Peste foaia din tava puneti umplutura de dovleac.


Acoperiti cu o a doua foaie si ungeti cu putina smantana sau ou. Eu aveam smantana in casa. Puneti la cuptor timp de 45 min, cu aproximatie - important este sa se rumeneasca usor. Pudrati cu zahar.
Acest aluat il puteti folosi la placinta cu mere si cu branza.
Ai mei acasa, aseara nu mai aveau rabdare si "zumzaiau" pe langa mine: cand e gata?, cand o gustam?, ce bine miroase...s.a.m.d
S'aveti pofta!!!!

8 comentarii:

  1. Poza cu intinderea foilor, cu asezarea dovleacului intre foi, cu placinta unsa cu smantana si cu ea abia scoasa din cuptor. Nu te mai zgarci cu pozele. Daca nu are cine sa le faca gasim pe cineva care accepta sa iti dea o mana de ajutor contra platii in produse calde.

    RăspundețiȘtergere
  2. DADADA Ovi, le am facute. Daca vrei tu, le pun si pe acelea... cat de curand. Plata? Tot in produse calde s-a "exprimat" catre fotograf... si, stim noi cine este maestrul. Ii multumesc pe aceasta cale,pentru rabdarea lui, asta pana cand o sa invat eu cam cum stau lucrurile.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da da poze ;) vrem poze ;) Cat despre placinta.. delicioasa!! sunt fan placinta, tarta, dulcegarii cu dovleac ;) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Antonina!!
    va fi greu de "obtinut" fotografii atat atimp cat este f ocupat fotograful... dar ma voi stradui!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. si trecu si anul..si sorina uita de pozele...mult promise :-))

    RăspundețiȘtergere
  6. Am facut placinta de dovleac si mi-a iesit suuuuuuuper! A fost foarte apreciata de familie, chiar si de Ioana. Data viitoare incerc cu mere.
    Pupici multi!
    Gili

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici ca se putea altfel, duduco!!!
      Ma bucur ca Ioana nu a lipsit la degustare :))
      Acum am postat si etapele, la cererea expresa a unei prietene Roxana :)

      Ștergere