sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Prajitura cu branza dulce


Zilele trecute, incercand sa trec mai usor peste diminetile cetoase si serile racoroase ale acestei toamne, mi-a venit ideea de-a combina branza dulce cu aluatul de la o placinta (cea cu dovleac). Asta si pentru ca ai mei, de-ai casei, adora placinta cu branza. Mie mi s-a parut ca ar fi trebuit sa pun mai multa branza, era cam pierduta prin compozitie, s-a dispersat. Voi  mentiona in reteta o cantitate indestulatoare, ca sa se simta gustul..
Azi, postez doar fotografia... din lipsa de timp dar va asigur - ma voi mobiliza si ma apuc de scris cat mai repede - pana nu se raceste :)

Am revenit.. cu reteta, asa cum am promis.
Sa va spun cat mai pe scurt - aluatul se face - (cum am mentionat mai sus) ca la placinta cu dovleac.Nu stiu daca a ramas link-ul, daca nu.. voi mai incerca sa "depasesc" tehnica asta moderna...:) :(
http://sorinalu.blogspot.ro/2011/10/placinta-cu-dovleac-pumpkin-pie.html

Mie mi-a ramas jumatate cand am pregatit placinta si am pus-o la rece, pana a doua zi.
Pentru umplutura, amestecati 800g branza dulce, 250g zahar, coaja de lamaie, 4 oua, zahar vanilat, 50g stafide. Nu trebuie sa fie prea lichida - se poate intampla dupa ce se topeste zaharul. In astfel de situatii puteti adauga 2-3 linguri de gris. Daca doriti, puteti sa amestecati branza dulce cu branza sarata.. dupa preferinte.

Din aluat intindeti o foaie. Eu am facut-o  mai subtire ceea ce n-a fost bine caci s-a rupt, pe-alocuri... :(
Asezati foaia intr-o forma rotunda de diametru 24cm. Trebuie sa tapetati si peretii vasului. Turnati umplutura apoi acoperiti cu marginile aluatului. Ungeti cu ou si coaceti aproximativ 45 min pana devine aurie.Pudrati cu zahar.
Este potrivita pentru inveselirea unor dimineti autumnale, pline de ceata si alte gri-uri alaturi de o cafea aromata sau ceai.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu