marți, 1 februarie 2022

Guiness chocolate cheesecake..salty caramel & peanuts

  


Sincer, sunt o admiratoare a Irlandei cu tot ce are bun, inclusiv berea neagra 😊😋  Guinness.  

De aceea am fost curioasa sa încerc aceasta rețetă care nu este deloc complicata iar momentul de  inspirație a "picat" la fix caci se apropia ziua de nastere a unui coleg, mare "admirator" al berii .....😃

Haideti sa va povestesc cum pregătim acest cheesecake cu bere neagra.


preparare: 25 min, coacere aprox 1 ora (depinde de cuptor)
ingrediente (pentru o forma de 27cm)

blat - 300g biscuiti digestivi, 2 linguri cacao, 50g unt 

cheesecake - 350g ciocolata neagra, 3 linguri smântână lichida pentru frișcă, 250g crema de brânză tip Philadelphia, 200g zahar, 3 oua, esență de vanilie, 180ml bere neagra

Mărunțește biscuiții cat mai fin, adaugă cacao,  amesteca apoi incorporează untul topit. Pune compoziția într-o forma cu pereți detașabili si presează  pentru fixare. Pune la frigider.

Într-un vas pe foc, topește ciocolata împreună cu smântâna lichida.  Incorporează  pe rand ouăle, esența de vanilie si berea apoi toarnă peste biscuiți. Pune la cuptor la 180 C timp de 60 min. Când este gata oprește focul, lasă cheesecake-ul peste noapte cu ușa deschisa a cuptorului deschisa ușor pentru ca sa se răcească . 

Pe deasupra,  ganache cu ciocolata neagra cu caramel răcit si răzuit, după inspirație 😘😋

Daca va place si  pregatiti aceasta reteta, astept fotografiile voastre cu mare drag  🙋