marți, 28 februarie 2012

Almonds cake sau mai simplu...Prajitura cu migdale


Sunt grabita, si-s grabita...vorba poeziei
- mai am pregatite cateva surprize dulci in asteptare...Am gasit aceasta reteta acum cateva zile si mi-a placut atat de mult combinatia incat o impartasesc cu voi. Este usor de preparat iar gustul este inconfundabil, mai ales datorita migdalelor. Eu am omis s-o pudrez cu zahar caci deja este dulce dar voi, daca doriti puteti sa-i presarati un praf pe deasupra. Iata ce ingrediente trebuie sa aveti pentru 20 bucati:
4 ouă
400g făină
350g miere
200g zahăr
300g unt
1 1/2 linguriţă scortisoara
1 linguriţă cuişoare pisate
1 linguriţă nucşoara
300g migdale
Intr-un vas puneţi untul, zahărul, mierea şi 2 linguri apă, la foc potrivit. Trebuie să se topească untul şi zahărul să se dizolve. Puneţi vasul deoparte şi lăsaţi să se răcească. Amestecaţi făina cu nucşoara, scorţişoara şi cuişoarele. Turnaţi peste compoziţia cu miere, treptat, amestecând mereu. Adăugaţi şi ouăle bătute şi bateţi bine compoziţia, până când devine omogenă. Puneţi-o la copt într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Deasupra aşezaţi migdalele curăţate de pieliţele maronii. Coaceţi la foc potrivit 40- 50 minute, până când este rumenită.

3 comentarii:

  1. buna tiam descoperit blogu ai retete minunate dar as avea o rugaminte daca nu te superi imi place prajitura cum arata si vreau sa l incerc dar nu se vede bine scrisu 400 gr faina si as dori reteta completa de la prajitura cu crema de lamiie mult succes cu drag ely
    ely_e55@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulumesc pentru "vizita".
    Nu se vede bine scrisu' ?? :)) Esti tare!
    Voi trimite reteta de la prajitura cu lamaie pe adresa de email..

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc mult succes in continuare cu cit mai multe retete te pup ely

    RăspundețiȘtergere