duminică, 29 mai 2011

Prajitura cu crema de lamaie



Aceasta prajitura este PREFERATA tuturor, fara falsa modestie!!! Mama mea are reteta de la bunica mea care fiind ardeleanca o stia de la sasoaicele satului. O minunatie de prajitura, racoroasa si f fina.
Ca ingrediente pentru blat avem nevoie de 6 oua, 300g zahar pudra, 250g faina, 8 linguri ulei si coaja de lamaie. Crema finala rezulta din alte 2 care se amesteca.

Restul instructiunilor le voi trimite pe mail, la cerere caci nu prea am vreme s-o scriu acum.

The rest of the instructions I will send by mail for who wants to prepare this magic dolce!! :)

duminică, 22 mai 2011

Torta della nonna - TARTA BUNICII




Pentru aceasta tarta, recunosc as lasa deoparte orice. Imi place la nebunie si nu numai mie ci si feciorului meu, prietenilor..

miercuri, 2 martie 2011

Prajitura cu amidon si fructe




Pentru ca a sosit luna martie - sper sa vina odata - PRIMAVARA am gasit o reteta "culeasa" de o prietena dulce - o prajitura mai altfel:
Pentru blat:6 ouă,160g zahăr,130 - 150g amidon
CREMA contine urmatoarele ingrediente:400g unt,400g zahăr praf,1 linguriţă zahăr vanilat,1 lingură ghimbir ras,1 linguriţă coajă rasă de lămâie,800g căpşuni
Albuşurile se bat spumă cu zahărul apoi adaugati pe rând gălbenuşurile şi amidonul. Ungeţi o tavă de chec cu unt şi tapetaţi-o cu făină. Turnaţi în ea compoziţia preparată, nivelaţi-o şi coaceţi-o la foc potrivit. Lăsaţi-o la răcit şi apoi tăiaţi-o în două, pe orizontală.
Pentru cremă, amestecaţi untul, cu zahărul, vanilia, coaja de lămâie şi ghimbirul ras. Când compoziţia este omogenă, puneţi un strat de cremă peste o foaie de blat, nivelaţi-o şi înfigeţi apoi în ea căpşuni întregi, câte două pe rând, cu vârful în jos. Alegeţi fructe aproximativ egale ca dimensiune. Deasupra fructelor “asezati” un alt strat de cremă, apoi puneţi a doua foaie de blat. Presaţi uşor blatul,puneţi prăjitura la frigider apoi presăraţi cu zahăr praf în strat gros.