miercuri, 2 martie 2011

Prajitura cu amidon si fructe




Pentru ca a sosit luna martie - sper sa vina odata - PRIMAVARA am gasit o reteta "culeasa" de o prietena dulce - o prajitura mai altfel:
Pentru blat:6 ouă,160g zahăr,130 - 150g amidon
CREMA contine urmatoarele ingrediente:400g unt,400g zahăr praf,1 linguriţă zahăr vanilat,1 lingură ghimbir ras,1 linguriţă coajă rasă de lămâie,800g căpşuni
Albuşurile se bat spumă cu zahărul apoi adaugati pe rând gălbenuşurile şi amidonul. Ungeţi o tavă de chec cu unt şi tapetaţi-o cu făină. Turnaţi în ea compoziţia preparată, nivelaţi-o şi coaceţi-o la foc potrivit. Lăsaţi-o la răcit şi apoi tăiaţi-o în două, pe orizontală.
Pentru cremă, amestecaţi untul, cu zahărul, vanilia, coaja de lămâie şi ghimbirul ras. Când compoziţia este omogenă, puneţi un strat de cremă peste o foaie de blat, nivelaţi-o şi înfigeţi apoi în ea căpşuni întregi, câte două pe rând, cu vârful în jos. Alegeţi fructe aproximativ egale ca dimensiune. Deasupra fructelor “asezati” un alt strat de cremă, apoi puneţi a doua foaie de blat. Presaţi uşor blatul,puneţi prăjitura la frigider apoi presăraţi cu zahăr praf în strat gros.

2 comentarii:

  1. iti multumesc,..si este si buna, au gustat-o unii prieteni.
    daca vrei sa "operezi" ceva dulce scrie-mi pe adresa: sorina.petre@gmail.com :))

    RăspundețiȘtergere