Aceasta vara am impresia, "trece" prea repede.. zboara pe langa noi..
Imi doresc sa pastrez in memorie, de fiecare data, cate ceva din fiecare vara. Imi pare, ca vara asta poate fi a "prajiturii cu pere" iar azi in mod special, o dedic Cristinei, verisoara mea care azi isi sarbatoreste ziua de nastere... "La multi ani, cu fericire si implinire in familie!!!"
ingrediente:5 ouă, 200g unt, 250g zahăr, 400g făină,1 plic praf de copt, 300ml lapte,6 pere,1 linguriţă coajă rasă de lămâie,sare, 50g fulgi de migdale; SIROP:200ml apă,150g zahăr.Cu ajutorul unui mixer frecaţi untul şi zahărul până când acesta se dizolvă apoi adăugaţi gălbenuşurile pe rând. Adăugaţi laptele, făina, praful de copt şi coaja de lămâie.
Separat, bateţi albuşurile spumă, adăugând puţină sare. Când spuma se ţine bine de tel omogenizaţi prin răsturnare în compoziţia anterioară. Curăţaţi perele, fără a rupe codiţa şi tăiaţi-le apoi în felii, fără a le desprinde de codiţă. Fierbeţi perele astfel tăiate timp de 3 minute în sirop de apă cu zahăr. Ungeţi cu unt, tapetaţi cu făină o tavă dreptunghiulară şi turnaţi amestecul. Puneţi peste compoziţie, câte o pară, cu feliile desfăcute în evantai.Presăraţi fulgii de migdale şi coaceţi la foc potrivit până când devine aurie uniform.
trebuie incercata...
RăspundețiȘtergere.. e usor de preparat, doar la pere trebuie atentie cand le tai felii :))
ȘtergereMerita incercata dar sunt prea putine poze vroiam sa vad si eu adevarata ei valoare sa fie o bucata taiata pe farfurie sa iasa aburi ceva de genu sa iti ploua in gura doar cand o vezi.
RăspundețiȘtergere... la vremea aceea eram cam zgarcita cu fotografiile. :))
Ștergeredar se poate imbunatati oricand... aspectul!
O sa tin cont, multumesc pentru observatie.