vineri, 13 aprilie 2012

Macaroons cu alune de padure (hazelnuts) !!!!


URAAAA!!!! Am reusit si le-am pregatit din prima!!!
O satisfactie mai mare si o bucurie nemăsurată!!!
Vă voi scrie reteta în curând si mărturisesc: nu a fost greu deloc doar teama era mai mare!!

Da, sigur am si eu călcâiul lui Achile: les macarons. Le ador si urmărind litera rețetei nu le-am reușit așa ca în vitrinele franțuzești dar ... m-am apropiat de les original. Am respectat regula No.1 - albușurile să fie mai vechi. Regula No.2 _ le-am scos din frigider înainte cu 1/2 oră.
Ceea ce vă voi prezenta sunt o alternativă la cele cu făină de migdale deoarece am folosit făină de alune de pădure și le-am umplut cu o cremă din ciocolată albă topită în frișca lichidă iar "touch-ul" final a fost gemul de zmeură !!! Ce să vă mai povestesc erau de poveste iar timpul până la terminarea fotografiilor mi s-a părut enorm :)) apoi au dispărut, așa pur și simplu.. au rămas câteva frimituri si rețeta de mai jos :))

Ingrediente:
2 albuşuri „vechi’ conservate 3 zile in frigider
80g alune de pădure (- măcinate la râşniță să devină ca o făină)
120g zahăr pudră
50g zahăr tos
Crema:
125g frișcă lichidă
200g ciocolată albă
50g gem de zmeură (2 linguri)

Incalziti cuptorul. Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt.
Cu ajutorul unei rasnite macinati alunele de padure impreuna cu zaharul pudra. Faina razultata cerneti-o de cel putin 2 ori inainte de-a fi adaugata in bezea. Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin ca o spuma tare. Adaugati treptat zaharul tos (in 3 parti). Cand bezeaua este lucioasa presarați din făina de alune amestecată cu zaharul pudră. Amestecați de jos în sus cu ajutorul unei spatule. Compozitia nu trebuie sa fie prea lichida. Umpleti un pos cu aceasta și formati cerculete in tava pentru copt. Puneti deoparte timp de cel putin 30 minute. Se recomanda ca "les macarons" sa fie lasate cu "fața la bec" intre o jumatate de ora si o ora inainte de a fi coapte pentru a forma o pelicula care le da aspectul fin si “piciorusul” pufos care le inconjoara. Suprafata trebuie sa fie uscata. Eu le-am lăsat aproximativ 1 oră. Tineti 15 minute la cuptor. Lasati-le la racit apoi dezlipiti-le si umpleti-le cu crema.
Pentru cremă, adăugați frișca într-un castron și puneți-o la cuptorul cu microunde timp de 1 minut până se încălzește. Adăugați ciocolata ruptă în bucățele și omogenizați. Ciocolata albă se va topi si va rezulta o cremă mai lichidă în care amestecați gemul de zmeură Lăsați să se răcească apoi lipiți macaroons.
S'aveți poftă!!!


4 comentarii:

  1. Arata tare apetisant:)!!!!!Astept reteta! O duminica minunata:X!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Maria!!!
      Am fost plecata din Buc dar azi o scriu, musai!
      hug!

      Ștergere
  2. De cand tot zic ca fac si eu si nu mai apuc !!! Ti-au iesit perfect!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult!
      Sincer, si mie mi-a trebuit mult timp până sa mă decid... :))
      Bafta!!!

      Ștergere