Oameni buni,
am facut ceva pauza ..insa nu am abandonat acest mic proiect !
pe scurt: aseara am constatat ca nu mai aveam paine si am pregatit repede aceste minunate chifle.
Ce-i drept, au fost cam putine insa reteta se poate dubla, tripla..samd
revin cu reteta maine caci acum ..sunt prea bune si rezist cu greu miresmelor de paine calda
ps- se prepara atat de repede ..aprox 30 de minute
marți, 26 noiembrie 2019
miercuri, 12 decembrie 2018
TORTUL lui LUCA !!!!!!!!!
Am pregătit cu multă bucurie acest tort pentru un "fecior de împărăteasă" :)
Dorința a fost să aibă ciocolată și fructe... :)
Așadar, conținutul începe cu un blat genoise apoi mousse de ciocolată albă, jeleu de zmeură și .... finally, mousse de ciocolată, glazura de ciocolata neagra...
Impresiile si aprecierile le-am primit prin intermediul împărătesei căruia îi mulțumesc pentru încredere!
miercuri, 9 septembrie 2015
carrot & nuts cake...best ever
Zilele de septembrie aduc odată cu dimineți si asfințituri răcoroase, puțin din nostalgia clipelor toride ale verii tocmai petrecute. Căldura presantă care mă obliga sa stau cât mai departe de cuptor si sa caut deserturi răcorăase.... Eiii, dar acum, s-a isprăvit (vorba furnicuței) și am o grămadă de idei pe care le voi pune în practică și cu care sper să vă ispitesc. Prajitura cu morcovi si nuci este un desert devenit clasic printre prieteni si colegi. Este nelipsită si foarte cautată dar mai ales o varianta îmbunătățită cu o cremă de brânză între blaturi.
Acest desert poate fi surclasat doar de ciocolata si inghetata si tocmai de aceea am presarat pe deasupra ciocolata amaruie ca sa echilibreze gustul dulce al morcovilor.
După dimensiunea tăvii (o voi masura si revin cu rezultatul :) au reiesit 24 bucăti, iar ca timp de coacere si preparare aprox 60 minute. Si iataă ce contine acest desert:
250g făină
2 lingurite scortisoară măcinată
200 zahăr
4 ouă
150 ml ulei
250g morcov ras
100 nuci măruntite
1 praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
de sodiu
½ lingurită sare
Glazura:
200gzahăr pudră,
1 lingura zeamă de lămâie
ciocolată
Amestecati făina, praful de copt, bicarbonatul, sarea si scortisoara.
|ntr-un castron mai mare.Bateti zahărul si gălbenusurile, pâna când obtineti o
compozitie spumoasă, mai albicioasă. Adăugați uleiul, treptat, amestecând continuu si apoi incorporati făina treptat împreuna morcovii si nucile.
Bateti
albusurile cu putină sare si incorporati în compoziție amestecând de
jos în sus. Turnați amestecul într-o tavă unsă și tapetată (eu folosesc hârtie de
copt).
Nivelati si coaceti la foc potrivit. Faceti proba cu scobitoarea dacă este coaptă.
Lăsați prajitura la răcit.
Glazura
Amestecati zahărul pudră
cu zeama de lămâie și turnați pe deasupra prăjiturii apoi presărați ciocolată și lăsați deoparte pentru a se întări glazura.
Prăjitura nu trebuie s-o coaceți excesiv, ea trebuie sa rămână umedă în compoziție si va sfătuiesc s-o păstrați, dacă vă mai rămâne intr-un recipient închis ermetic.
Si când ne gândim că peste puțin timp încep școlile...tocmai potrivită pentru un micul-dejun. Ce ziceți?
Eu știu ce va zic: S'aveți poftă !!!!!!
vineri, 7 august 2015
Prajitura cu caise si ciocolata - Decadent apricot & chocolate brownie
Daca e vineri...atunci sa fie CIOCOLATA !!!!!!!!
Aceasta prajitura cu ciocolata in combinatie cu caise parfumate si bine coapte este perfecta pentru orice ocazie, sarbatoare sa fie !! :)
Textura este umeda de la caise iar gustul de ciocolata: INTENS !!!
Singurul "inconvenient": sa asteptati sa se "combine" aromele deci prajitura sa se raceasca la temperatura camerei.
Va spun ca asteptarea nu-i usoara... dar merita.
Cum am procedat cu ingredientele la acest DESERT iata in continuare:
BLAT:
100g ciocolată amăruie (72%), tocată
fin,
125g unt nesărat,
175g zahăr brun,
3 ouă mari,
100g făină cernută ,
1 lingură pudră de
cacao,
1/4 linguriţă sare
GLAZURA:
300g ciocolată amăruie (72%), tocată
fin
125ml smântână pt frisca
1 linguriţă lichior Grand Marnier sau esenţă de portocale
200g caise (taiate in sferturi)
- fulgi de migdale (sau nuci mărunțite)
instructiuni blat:
Topiţi ciocolata şi untul la bain-marie, apoi luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi zahărul brun si praful de sare. Bateti cu mixerul pentru omogenizare si pentru a se racori. Adăugaţi ouăle amestecând bine după fiecare. Cerneti făina si cacaoa. şi incorporati Turnaţi aluatul într-o tavă (30cmx20cm) unsă şi tapetată cu hartie de copt. Coaceţi blatul la foc potrivit, în cuptorul încălzit dinainte. Faceţi proba cu scobitoarea pentru a verifica dacă este copt Scoateţi tava din cuptor şi daţi deoparte la răcit.
instructiuni glazura::
Amestecaţi ciocolata şi smântâna la bain-marie. Când ciocolata s-a topit si incorporat in smantana adăugaţi lichiorul si omogenizati.
Si acum final:
sa recapitulam: blat de cacao peste care presarati caisele taiate in sferturi si deasupra va fi glazura ce acopera fructele. Presărati fulgii de migdale sau nuci , dupa preferinta
Puneţi prăjitura la rece pentru 3 ore, înainte de a o tăia.
S'aveti poftă !!!
marți, 4 august 2015
Prajitura cu cirese, nuci si lemon curd
Bine ati revenit si ...am revenit :)
..iata ca a trecut ceva vreme de cand nu am mai postat retete. :( Uneori se intampla ca prioritatile sa devina MAI prioritati iar timpul sa zboare... Asadar azi va prezint o reteta usoara, de vara si nu numai caci puteti folosi fructe si proaspete si din compot cu acest pandispan. Prepararea acestuia este usor diferita fata de prepararea unuia clasic deoarece se adauga cateva linguri de apa care ajuta compozitia sa devina mai pufoasa.
iata ingredientele si instructiunile:
blat5 oua
9 linguri apa
250g zahar pudra
50ml ulei floarea soarelui (sau din samburi de struguri..mai bun)
250g faina
1 plic praf de copt
suc de la 1/2 lamaie
2 plicuri zahar vanilat
1kg cirese (curatate de samburi)
100g nuci maruntite
lemon curd
4 oua
150g zahar pudra
sucul de la 3 lamai
coaja de lamaie (optional)
1 lingurita amidon
100g unt
Instructiuni blat:
Separati galbenusurile de albusuri si adaugati-le intr-un bol impreuna cu cele 9 linguri de apa. Bateti cu mixerul aprox 10 minute pana devine o spuma apoi adaugati treptat zaharul pudra, uleiul si zaharul vanilat. Cerneti faina si puneti peste amestecul cu oua dar amestecand de jos in sus. Intre doua adaos-uri de faina puneti praful de copt stins cu zeama de lamaie. Separat bateti spuma albusurile cu un praf de sare apoi incorporati. Tapetati o tava (40cmx30cm) cu hartie de copt apoi turnati compozitia peste care presarati fructele scurse de suc (fie ca sunt proaspete sau congelate tot va rezulta ceva suc) si nucile maruntile. Introduceti la cuptor pentru aprox 35min (cuptor cu gaz) dar ca sa fiti mai sigure faceti proba cu scobitoarea.
Instructiuni lemon curd:
Bateti ouale cu zaharul apoi adaugati amidonul si treptat sucul lamailor. Puneti la microunde totul, amestecati din cand in cand pana se ingroasa apoi incorporati untul. (Puteti sa puneti la bain-marie, daca aveti mai mult timp.) Lasati sa se raceasca.
..iata ca a trecut ceva vreme de cand nu am mai postat retete. :( Uneori se intampla ca prioritatile sa devina MAI prioritati iar timpul sa zboare... Asadar azi va prezint o reteta usoara, de vara si nu numai caci puteti folosi fructe si proaspete si din compot cu acest pandispan. Prepararea acestuia este usor diferita fata de prepararea unuia clasic deoarece se adauga cateva linguri de apa care ajuta compozitia sa devina mai pufoasa.
iata ingredientele si instructiunile:
blat5 oua
lemon curd
150g zahar pudra
sucul de la 3 lamai
coaja de lamaie (optional)
1 lingurita amidon
100g unt
Separati galbenusurile de albusuri si adaugati-le intr-un bol impreuna cu cele 9 linguri de apa. Bateti cu mixerul aprox 10 minute pana devine o spuma apoi adaugati treptat zaharul pudra, uleiul si zaharul vanilat. Cerneti faina si puneti peste amestecul cu oua dar amestecand de jos in sus. Intre doua adaos-uri de faina puneti praful de copt stins cu zeama de lamaie. Separat bateti spuma albusurile cu un praf de sare apoi incorporati. Tapetati o tava (40cmx30cm) cu hartie de copt apoi turnati compozitia peste care presarati fructele scurse de suc (fie ca sunt proaspete sau congelate tot va rezulta ceva suc) si nucile maruntile. Introduceti la cuptor pentru aprox 35min (cuptor cu gaz) dar ca sa fiti mai sigure faceti proba cu scobitoarea.
Instructiuni lemon curd:
Bateti ouale cu zaharul apoi adaugati amidonul si treptat sucul lamailor. Puneti la microunde totul, amestecati din cand in cand pana se ingroasa apoi incorporati untul. (Puteti sa puneti la bain-marie, daca aveti mai mult timp.) Lasati sa se raceasca.
Aceasta crema o puteti pregati din timp si se poate conserva la rece.
Eu asa aveam in frigider si m-am "trezit" ca au trecut "hotii" si mi-au lasat cateva lingurite pe fundul borcanului.. :))
Eu asa aveam in frigider si m-am "trezit" ca au trecut "hotii" si mi-au lasat cateva lingurite pe fundul borcanului.. :))
joi, 17 iulie 2014
TORT botez Ana-Tereza
Pentru aceasta micuta printesa Ana-Tereza am pregatit acest tort cu ocazia botezului.
Continutul a fost ales de parinti astfel: blat cacao, crema de vanilie,blat bezea, mousse de fructe de padure.
Ii dorim sa fie sanatoasa si sa aiba impliniri alese!
Pentru alte detalii de gasiti pe pagina de Facebook - prajituri de casa la tina acasa
Continutul a fost ales de parinti astfel: blat cacao, crema de vanilie,blat bezea, mousse de fructe de padure.
Ii dorim sa fie sanatoasa si sa aiba impliniri alese!
Pentru alte detalii de gasiti pe pagina de Facebook - prajituri de casa la tina acasa
luni, 2 iunie 2014
TORT pentru Eduard-Andrei - ciocolata, cheese si creme: vanilie si ciocolata
Un tort "construit" cu migala si drag pentru un baietel numit Eduard-Andrei.
Pentru detalii ne gasiti pe pagina noastra de Facebook:
Prajituri de casa la tine acasa
miercuri, 12 martie 2014
Clasicii ..mucenici moldovenesti !!!!
Asadar, vorbim, povestim cateva vorbe despre mucenicii moldovenesti!
Dintre practicile stravechi, nu s-a pierdut obiceiul ca femeile sa coaca in aceasta zi 40 de "figurine" din aluat, denumite "sfintisori" sau "mucenici" iar barbatii sa bea cate 40 sau 44 de pahare de rachiu. În credința populară în ziua mucenicilor, 9 martie se încheie zilele babelor, zilele capricioase ale iernii si inceputul primăverii, lăsând loc zilelor moșilor, zile calde. Aceștia au forma cifrei 8, cifra echilibrului cosmic, o stilizare a formei umane.
In zona Dobrogei mucenicii sunt mici și sunt fierți în apă cu zahăr, scorţişoara și nucă, simbolizând lacul în care au fost aruncați Sfinții Mucenici. In Moldova au aceeași forma dar se fac mai mari, copţi şi pufoşi, unşi cu miere şi presăraţi cu nucă.
Ce as mai putea spune? Sincer, au ceva special ... acesti sfintisori, altfel, bucataria era parfumata :) si prevedeam "asaltul" catre tava proaspat scoasa din cuptor.... am "prins" cateva bucati pentru a împărţi iar dimineata, am remarcat ca au mai scăpat câtiva :)
Aluatul este cel dospit cu drojdie proaspata similar cu cel de la poale-n brâu .. asadar ce "spune" reteta mea, pe scurt:
1kg faina,
4 galbenusuri,
500ml lapte,
50g drojdie proaspata,
100g unt,
250g zahar,
150ml ulei
1 plic zahar vanilat
Pentru uns: 1 galbenus ou, miere si 100g nuca taiata marunt au macinata.
Intr-un bol dizolvati drojdia cu putin zahar apoi presarati putina faina si asezati intr-un loc caldut deoparte până crește.Separati galbenusurile de albusuri. (eu pastrez albusurile pentru mini-pavlove sau pricomigdale), peste care adaugati putina sare si coaja de lamaie.
Cerneti faina intr-un vas mai mare. Puneți intr-un vas pe foc, laptele împreună cu zahărul, zahărul vanilat până se topește zaharul. Turnați peste făina cernută și amestecați ca să se răcească. După ce s-a răcit aluatul adăugați gălbenușurile și incorporați drojdia. Topiți untul și turnați treptat peste aluat în timp ce omogenizați bine. Frământați și din când în când adăugați ulei frământând în continuare. Eu am frământat aproximativ 30 minute, până se apareau cateva "bule" de aer. Pentru acelea dintre voi care aveti masina de paine este de-ajuns sa framantati pana ce aluatul se desprinde de pe marginile vasului si devine elastic.Acoperiți și puneți într-un loc ferit de curenți de aer. După ce-și dublează volumul, împărțiți aluatul în mai multe parti. Intindeti si formati "suluri" pe care le impletiti cate doua si apoi "formati" cifra opt lipind capetele. Asezati-i intr-o tava tapetata cu hartie pana cresc, aprox.20 min apoi ungeti cu galbenus de ou si coaceti in cuptorul incalzit. Dizolvati mierea cu putina apa iar cand sunt rumeniti, proaspeti scosi din cuptor "inghesuiti-i" intr-o tava mai mare si cu ajutorul unei pensule "pictati" mucenicii cu acest sirop. Pe deasupra, presarati nuca si...s'aveti pofta!!!
PS- reteta mai bine o scriu mai tarziu, poate va foloseste la anu' :)
marți, 25 februarie 2014
TORT "Clara"
Acest tip de tort un alt inceput pentru mine ...
... "prelucrarea" si confectionarea fondant-ului apartine in exclusivitate sotului meu caruia ii multumesc si pe aceasta cale.. este rabdator cu mine, asa ca sa amintesc doar o calitate :)
Ideea straturilor nu ne apartine, a fost sugestie din partea beneficiarei...asadar, va rog sa admirati culorile caci despre gust...mai vorbim :)
... "prelucrarea" si confectionarea fondant-ului apartine in exclusivitate sotului meu caruia ii multumesc si pe aceasta cale.. este rabdator cu mine, asa ca sa amintesc doar o calitate :)
Ideea straturilor nu ne apartine, a fost sugestie din partea beneficiarei...asadar, va rog sa admirati culorile caci despre gust...mai vorbim :)
joi, 2 ianuarie 2014
Tort cu cicocolata si glazura...tot de ciocolata
Un tort pentru prietenii nostri cărora le place Ciocolata !!!!!
"Secventa" din acest tort :)
* rețetă eliminata pentru protejarea drepturilor de autor
marți, 3 decembrie 2013
Prajitura cu cacao si crema de nuci - Cacao & walnuts cream cake
S'apropie SARBATORILE !!!!!!!!!!!
Prajitura aceasta este impecabila alaturi de o cana cu lapte. O ador!
Sarbatorile de iarna o pun in evidenta caci acum este "vremea" ei. Nucile cu blatul de cacao devin o combinatie irezistibila.
Ce sa mai lungesc, va spun sincer, vorba baiatului meu: "e buna rau!" :))
* rețetă eliminata pentru protejarea drepturilor de autor
Festive cake - : TORT DE SARBATOARE !!!
Un delicios tort cu trei blaturi în trei arome diferite, ciocolată, caramel și lapte. Crema de vanilie ce îmbină aceste trei blaturi însiropate și glazura de ciocolată amăruie, fină fac din acest tort dulcele perfect pentru sărbătorile de iarnă. Sunteti bineveniti!!!
https://www.facebook.com/PrajituriDeCasaLaTineAcasa
* rețetă eliminata pentru protejarea drepturilor de autor
miercuri, 13 noiembrie 2013
Cheesecake cu ciocolata si bere neagra - Chocolate & Guinness cheesecake
Pentru cine doreste,
pentru cine pofteste
va asteptam sa "treceti" pe la noi !!!
https://www.facebook.com/PrajituriDeCasaLaTineAcasa
* rețetă eliminata pentru protejarea
drepturilor de autor
Etichete:
bere neagra,
biscuiti,
branza,
Cacao,
cake,
cheese,
Desert,
dolci cacao,
dulciuri bune de casa,
Guiness,
mirodenii,
oua,
prajituri bune de casa,
zahar
sâmbătă, 9 noiembrie 2013
Sacher... in cake
"Redimensionat" tortul Sacher.... in prajitura precum dorinta Mihaelei dragi !
Ne gasiti aici: PrajituriDeCasaLaTineAcasa
Ne gasiti aici: PrajituriDeCasaLaTineAcasa
Etichete:
almond,
almonds,
Bucharest,
Cacao,
chocolate,
chocolate cake,
ciocolata,
ciocolata ganache,
Desert,
dolci cacao,
dulce,
gem,
gem caise,
prajitura,
prajituri,
sacher,
tort
joi, 17 octombrie 2013
mini TARTE cu crema de lapte si prune - miniTARTS with milk cream & plums
Pentru amiaza unei splendide zile de autentica toamna .... la o cafea si un ceai, prajiturile de casa nu ne lipsesc.. vreti si voi?
Pentru cine doreste, pentru cine pofteste: prajituri de casa la tine acasa!!
https://www.facebook.com/PrajituriDeCasaLaTineAcasa
https://www.facebook.com/PrajituriDeCasaLaTineAcasa
* rețetă eliminata pentru protejarea drepturilor de autor
marți, 10 septembrie 2013
Mini apples tarts .. so sweet, so..autumn !!
miercuri, 21 august 2013
RECOMANDARE - prajituri de casă - Homemade cakes
Pentru că am fost cam ocupată în ultimul timp vă dau o sugestie unde veți găsi o varietate de ...
Prăjituri de casă la tine acasă!
https://www.facebook.com/PrajituriDeCasaLaTineAcasa
Prăjituri de casă la tine acasă!
https://www.facebook.com/PrajituriDeCasaLaTineAcasa
Nu vă spun mai multe, vă las să descoperiți singuri.
așadar .... S'aveti poftă!
(asta ca să citez un contemporan în viață :))
https://www.facebook.com/PrajituriDeCasaLaTineAcasa
PS- Să nu uitați - pe www.gastromag.ro - gasiți TOTUL PENTRU BUCATARIA VOASTRĂ !
https://www.facebook.com/PrajituriDeCasaLaTineAcasa |
miercuri, 24 iulie 2013
MiniGogosi... de vara :))
Ciambelline per estate...... Summer donnuts!!!
Eu sunt o persoana căreia îi place VARA, mă simt mai in largul meu.... Acest anotimp care vine brusc si
"trece" prea repede reprezintă în "accepţiunea" mea:
vacanţe, călătorii, prieteni, zile lungi de vară, mare, nisip, scoici,
răcoarea pădurilor, serile înstelate petrecute împreuna cu cei dragi şi "acompaniate" cu licori răcoroase si DESERT-uri. Si pentru ca cei dragi, respectiv,
al meu soţ nu refuza sa deguste deserturile, sub orice forma ar fi
mi-a venit ideea să-i pregătesc: gogoşi.
Sincer, nu mă dau în vânt după acestea dar ele fac parte din copilăria
noastră când bunicile noastre pricepute ne pregăteau si gogoşi pe lângă alte
bunătăţi.
Ca să fiu mai rapidă
iată rezultatul:
acestor ineluşe şi steluţe...
Ce aveţi nevoie ca
ingrediente :
1kg făină, (eu
folosesc cu încredere marca Dobrogea, nu am dat greş )
50g drojdie, (poate
fi si proaspăta, eu am pus 2 pliculeţe praf dizolvate in lapte călduţ)
300ml lapte
100ml ulei
200g zahăr,
3 gălbenușuri,
zahăr vanilat, coajă
de lămâie, praf de sare
Dizolvaţi într-un vas drojdia praf cu puţin lapte şi lăsaţi să facă mici bule
de aer deasupra. Dar dacă este proaspătă amestecați-o cu o linguriță
de zahăr până se topește,
presărați puțină făină și lăsați deoparte până crește. Separat
într-un castron amestecaţi gălbenușurile cu sare și
coajă de lămâie. Puneți
laptele împreună cu zahărul, zahărul vanilat într-un vas la fiert până se încălzeşte
si se dizolvă zahărul.
Într-un bol mai mare cerneți
făina și adăugaţi
gălbenuşurile. Peste făină turnaţi laptele călduţ apoi
amestecați să se răcească (dacă
este prea cald riscaţi să nu-si facă efectul drojdia). După ce s-a răcit
aluatul adăugați gălbenușurile apoi incorporați drojdia. Frământați și omogenizați.
Din când în când adăugați
ulei frământând în continuare până aluatul devine neted. Acoperiți cu un şervet sau cu folie de plastic și puneți
într-un loc ferit de curenți
de aer. După ce-și dublează volumul,
întindeţi din aluat o foaie şi decupaţi cu diverse forme. Puneţi pe foc într-o
tigaie adânca ulei din abundenţă şi prăjiţi gogoşelele pe ambele părţi.
Pudraţi cu zahar şi serviţi.
Nu ştiu cum să vă povestescîn cuvinte URMAREA... ne-am lins pe degete.. :))
S'aveți poftă!
sâmbătă, 20 iulie 2013
Prajitura INEL cu inghetata si cacao - Ice cream & chocolate cake
O idee deosebita pentru prieteni deosebiti!
Pentru că a trecut ceva vreme de la ultima postare si pentru că între timp a venit vara, va sugerez un un DESERT "combinat" cu înghetată. Este un "amalgam" între ciocolata, inghetata si cacao....
Ideea a fost de-a ne "răcori papilele gustative" pentru aceste zile de vara si recunosc că nu am dat gres... se auzeau doar exclamatii de ... "bun, bun...!"."mai vreau!", "mai este?" ..cam asa, incet, incet a "disparut"!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)