Sărbătorită zilele trecute Sfânta Ecaterina, cum o cheamă pe mama, a readus in memoria mea, gustul inconfundabil al petrecerilor de altădat'..
Este o prăjitură care se face destul de uşor cu o savoare delicată oferită de nucile amestecate cu gemul de caise alături de bezea. Aluatul nu trebuie să fie vârtos - eu am greşit căci am mai presărat faină. Părerea mea, ar fi fost şi mai bună dacă renunţam la acest "pic" de faină.
Cu toate acestea, tot a fost apreciată de ai mei.
iata pe scurt cum se prepara si ingredientele:
250g unt, 500g faina, 1 lingurita praf de copt, 4 oua, 200g zahar pudra pt bezea, 300g nuci macinate
cerneti faina intr-un vas, adaugati untul la temperatura camerei si framantati apoi incorporati restul ingredientelor: galbenusurile, praful de copt, esenta de vanilie (cine vrea). Vom obtine un aluat molcuț pe care il intindem in tava (30x39cm) direct.
separat amestecam gemul de prune sau caise cu nucile apoi intindem peste aluatul din tava
albusurile presarate cu un praf de sare, batute spuma iar cand este ferma adaugam treptat zaharul.
bezeaua o adaugam peste stratul de gem si punem la cuptor aprox 30 min la 180 grade
am scris-o pe scurt ca sa mai prind si eu o bucatica :)
sa ne fie cu bucurie!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu