marți, 10 septembrie 2013
miercuri, 21 august 2013
RECOMANDARE - prajituri de casă - Homemade cakes
Pentru că am fost cam ocupată în ultimul timp vă dau o sugestie unde veți găsi o varietate de ...
Prăjituri de casă la tine acasă!
https://www.facebook.com/PrajituriDeCasaLaTineAcasa
Prăjituri de casă la tine acasă!
https://www.facebook.com/PrajituriDeCasaLaTineAcasa
Nu vă spun mai multe, vă las să descoperiți singuri.
așadar .... S'aveti poftă!
(asta ca să citez un contemporan în viață :))
https://www.facebook.com/PrajituriDeCasaLaTineAcasa
PS- Să nu uitați - pe www.gastromag.ro - gasiți TOTUL PENTRU BUCATARIA VOASTRĂ !
https://www.facebook.com/PrajituriDeCasaLaTineAcasa |
miercuri, 24 iulie 2013
MiniGogosi... de vara :))
Ciambelline per estate...... Summer donnuts!!!
Eu sunt o persoana căreia îi place VARA, mă simt mai in largul meu.... Acest anotimp care vine brusc si
"trece" prea repede reprezintă în "accepţiunea" mea:
vacanţe, călătorii, prieteni, zile lungi de vară, mare, nisip, scoici,
răcoarea pădurilor, serile înstelate petrecute împreuna cu cei dragi şi "acompaniate" cu licori răcoroase si DESERT-uri. Si pentru ca cei dragi, respectiv,
al meu soţ nu refuza sa deguste deserturile, sub orice forma ar fi
mi-a venit ideea să-i pregătesc: gogoşi.
Sincer, nu mă dau în vânt după acestea dar ele fac parte din copilăria
noastră când bunicile noastre pricepute ne pregăteau si gogoşi pe lângă alte
bunătăţi.
Ca să fiu mai rapidă
iată rezultatul:
acestor ineluşe şi steluţe...
Ce aveţi nevoie ca
ingrediente :
1kg făină, (eu
folosesc cu încredere marca Dobrogea, nu am dat greş )
50g drojdie, (poate
fi si proaspăta, eu am pus 2 pliculeţe praf dizolvate in lapte călduţ)
300ml lapte
100ml ulei
200g zahăr,
3 gălbenușuri,
zahăr vanilat, coajă
de lămâie, praf de sare
Dizolvaţi într-un vas drojdia praf cu puţin lapte şi lăsaţi să facă mici bule
de aer deasupra. Dar dacă este proaspătă amestecați-o cu o linguriță
de zahăr până se topește,
presărați puțină făină și lăsați deoparte până crește. Separat
într-un castron amestecaţi gălbenușurile cu sare și
coajă de lămâie. Puneți
laptele împreună cu zahărul, zahărul vanilat într-un vas la fiert până se încălzeşte
si se dizolvă zahărul.
Într-un bol mai mare cerneți
făina și adăugaţi
gălbenuşurile. Peste făină turnaţi laptele călduţ apoi
amestecați să se răcească (dacă
este prea cald riscaţi să nu-si facă efectul drojdia). După ce s-a răcit
aluatul adăugați gălbenușurile apoi incorporați drojdia. Frământați și omogenizați.
Din când în când adăugați
ulei frământând în continuare până aluatul devine neted. Acoperiți cu un şervet sau cu folie de plastic și puneți
într-un loc ferit de curenți
de aer. După ce-și dublează volumul,
întindeţi din aluat o foaie şi decupaţi cu diverse forme. Puneţi pe foc într-o
tigaie adânca ulei din abundenţă şi prăjiţi gogoşelele pe ambele părţi.
Pudraţi cu zahar şi serviţi.
Nu ştiu cum să vă povestescîn cuvinte URMAREA... ne-am lins pe degete.. :))
S'aveți poftă!
sâmbătă, 20 iulie 2013
Prajitura INEL cu inghetata si cacao - Ice cream & chocolate cake
O idee deosebita pentru prieteni deosebiti!
Pentru că a trecut ceva vreme de la ultima postare si pentru că între timp a venit vara, va sugerez un un DESERT "combinat" cu înghetată. Este un "amalgam" între ciocolata, inghetata si cacao....
Ideea a fost de-a ne "răcori papilele gustative" pentru aceste zile de vara si recunosc că nu am dat gres... se auzeau doar exclamatii de ... "bun, bun...!"."mai vreau!", "mai este?" ..cam asa, incet, incet a "disparut"!
marți, 2 iulie 2013
duminică, 5 mai 2013
PAȘTE FERICIT!!! ...Happy Easter!!!
Mon "oeuvre" :) !!
O zi superbă de Paști cu multe bucurii alaturi de prieteni si familie, așa s-a petrecut la noi!
Dragilor, dragelor vă doresc Sărbători binecuvântate de lumina Învierii!
Aceasta idee este ușoară dacă veti frământa un aluat din: 500g făină, 40ml ulei, 3 ouă, 70ml oțet și 125ml apă (eu am mai adăugat - total 140ml).
Înveliți în folie alimentară și lăsați 1 oră să se "odihnească" :)
Din acest aluat elasticpuneți deoparte un sfert pentru mânere iar din restul întindeți o foaie din care tăiați fâșii. Luați un bol rezistent la cuptor și înveliți-l în folie de aluminiu. Așezați fâșii astfel încât să fie impare apoi începeți și "împletiți" coșulețul.
Cum se vede în fotografie - ungeți cu ou și introduceți la cuptor până se rumenește.
La mine au ieșit 2 bucăți, unul mai mare - pentru pâine - altul mai mititel - pentru ouă.
Pentru mânere, împletiți din fâșii, ungeți cu ou, așezați în tavă, îndoiți ușor și coaceți.
S'aveți poftă si spor la "lucru" !!!! :)
sâmbătă, 27 aprilie 2013
Tort de ..FLORII !!!! La multi ani!
Florii cake !!!!! Happy Birthday!!!!
Pentru toate prietenele care poarta nume de floare: LA MULTI ANI !!!De asemenea îi urez multe bucurii și realizări nenumărate Lilianei!!!
Dragilor, mă voi strădui căt mai curând să vă scriu reteta dar pe scurt ar fi cam așa: blat cu cacao si migdale, crema cu mascarpone si cremă de ciocolată ... Cei din familie au stabilit: nu trebuie să lipsească de pe masa de Paști..deci Repetitio est mater studiorum (Repetitia este mama invataturii)
* rețetă eliminata pentru protejarea drepturilor de autor
duminică, 31 martie 2013
Cozonăcei cu scorțisoară
- Mini-sweet bread with cinnamon or mini-panettone con canella
Tuturor celor care sărbătoresc Sfintele Sărbători Pascale numai gânduri frumoase !!! Paste Fericit!
A tutti quelli che festegianno oggi la Santa Pasqua, i miei belli pensieri!
Felicissima Pasqua!
To all who celebrate Holy Easter holidays only beautiful thoughts!
Happy Easter!
luni, 25 martie 2013
Briose "înflorite"
... or blooming muffins
Mai exact, le-am refăcut dintr-o rețetă doar că am adăugat vin roșu dulce pentru a accentua gustul intens de cacao.
Rezultatul: o nebunie!!!
Așadar, prepararea este la fel cu aceasta briose cu cafea si scortisoara doar că laptele l-am înlocuit cu vin.
Crema cu mascarpone: cantităti identice: zahăr pudră, unt și mascarpone omogenizate bine apoi "înfloriți" micuțele brioșe după imaginație...
Vă doresc o primăvară splendidă!!!
vineri, 25 ianuarie 2013
Tort cu ciocolata, migdale si fructe de padure
Chocolate, almonds, berries cake
"Prietenii sunt ca stelele, chiar dacă nu le poţi vedea, şti că sunt mereu acolo."
Să vă spun sincer... mi-am făcut curaj .... pentru a "construi" acest tort.
Draga Agostina Battaglia este cea care m-a "provocat" cu a sa reteta: http://www.mypaneburroemarmellata.com/2010/05/soffio-di-cioccolato-ai-frutti-di-bosco.html
Grazie a te Agostina!!! La tua 'e una favolosa torta!!!
Reversul medaliei? Multă bucurie ce mi-a fost oferită de către sărbătoritul căruia i-a fost destinat.
Şi pentru că există aceşti prieteni speciali şi deosebiţi, am încercat să dăruiesc ceva cu totul special... * rețetă eliminata pentru protejarea drepturilor de autor
Şi cum eram în întârziere deja nu m-am îndurat să nu-l imortalizeze priceputul fotograf adică mai pe scurt, soţul meu :)) căruia îi mulţumesc pentru răbdarea şi bunăvoinţa de care dă dovadă :)) sempre :))
Iar dragului nostru prieten, "destinatarul" tortului, îi dorim multe împliniri, fericire, clipe deosebite şi prieteni adevăraţi care să-l înconjoare cu iubire!!!
PS - pentru că nu avem fotografie cu "secţiunea" acestui tort, vă asigur că voi repeta experienţa, cu certitudine.... :)
Şi cum eram în întârziere deja nu m-am îndurat să nu-l imortalizeze priceputul fotograf adică mai pe scurt, soţul meu :)) căruia îi mulţumesc pentru răbdarea şi bunăvoinţa de care dă dovadă :)) sempre :))
Iar dragului nostru prieten, "destinatarul" tortului, îi dorim multe împliniri, fericire, clipe deosebite şi prieteni adevăraţi care să-l înconjoare cu iubire!!!
PS - pentru că nu avem fotografie cu "secţiunea" acestui tort, vă asigur că voi repeta experienţa, cu certitudine.... :)
.... dar ca să vedeti sectiune asemănătoare iata bloggul Agostinei Battaglia - GRAZIE per il tuo Soffio !!!!!
sâmbătă, 29 decembrie 2012
Ruladă cu cremă de caise și mandarine
Cream roulade with apricots and mandarins
"Ce este Crăciunul? E nostalgie pentru trecut, curaj pentru prezent, speranță pentru viitor.
E dorința ca fiecare ceașcă a vieții să fie plină de binecuvântări și ca fiecare drum să ducă spre pace."
Sărbătorile sunt si momentele pline de bucurii alături de cei dragi nouă - împărtășim nu numai clipele fericite ci și darurile. Astfel, m-am gândit să aduc un dar tuturor celor care au fost alături de mine. Această ruladă, dragilor și dragelor se prepară foarte ușor și repede - mai ales după ce-o pregăți prima oară :)
Această fotografie de mai jos este făcută în timp ce-mi admiram "capodopera".. :) Vă spun sincer, eu nu mă pricepeam la rulade... pandișpanul mereu se crăpa, rupea... si așa mai departe.
Recunosc, a fost o probă chiar dacă par rețete destul de ușoare. Am o prietenă căruia îi reușeau mereu și mă întrebam: oare mie când o să-mi iasă?? Na' că am făcut-o !!! :)))
Vă doresc succes !!!!
marți, 25 decembrie 2012
Spicesman sau fursecuri aromate!!!!
Acești "omuleți" aromați au o poveste scurtă: - dorința de-a "proba' forma de biscuiți primită cadou.. Așadar m-am grăbit să-i "confecționez" după o rețetă foarte simplă: 50g unt, 50g zahăr pudră, 1 ou, 150g făină, 1 linguriță praf de copt, 1 linguriță scorțișoară, coajă de lămâie, praf de sare, 1/2 linguriță ghimbir. Am amestecat toate ingredientele într-un castron apoi țineți 15 minute la frigider. Din o jumătate din aluat întindeți o foaie apoi decupați cu ajutorul formei "omuleți". Așa cum vedeți in imaginea alăturată unde feciorul mi-a dat o mână de ajutor .. :))
Scoateți surplusul de aluat apoi puneți timp de 15 minute la cuptor. Din zahăr pudră 200g amestecați cu 1 lingură zeamă de lămâie si decorați fursecurile.. până la urmă, se numesc tot fursecuri-omuleți .. :))
Iată cum i-am legat ca să nu dispară... :))
Crăciun Fericit alături de dragii voștri!!!!!
vineri, 23 noiembrie 2012
Christmas homemade sweets :))
adică... Bomboane pentru sărbători ...
Sărbătorile sunt p'aproape... şi pentru noi ai casei, sărbătorile încep cu Sf.Andrei, numele feciorului nostru. Ca să-i fac o surpriză am pregătit aceste bomboane dulci. În plus eram curioasă cum vor fi la gust şi cât de "repede" vor fi gata.... Într-adevăr au fost gata dar irezistibile, au mai rămas câteva bucăţele ca să ne fie clar... devorate :)) Concluzia: trebuie să mă gândesc serios la câte bucăţi voi aduce la masă.
Umplutura are o consistenţă de blat aromat cu scorţişoară şi ghimbir iar ciocolata... a pus punctul pe i
Vă împărtăşesc, cu siguranţă voi mai pregăti încă o duzină pentru Sarbatori !!!
de fapt cât mai multe bucăţi........
sau mai puţine - in funcţie doar de cât de mici-mari le faceţi...
Aşadar, începem cu ingredientele apoi vă explic instrucţiuni de pregătire. Dacă am fost prea grăbită, ... revin cu lămuriri
Blat - 3 ouă, 150g zahăr pudră, 100g faină, 50g cacao, 4 linguri ulei, 1 linguriţă praf de copt stins cu zeamă de lămâie, coaja de lămâie. 1 linguriţă ghimbir (praf sau proaspăt dat pe răzătoare), 1 linguriţă scorţişoară
Crema – 150 unt (la temperatura camerei), 150 zahăr pudră, 150g mascarpone,
Crema – 150 unt (la temperatura camerei), 150 zahăr pudră, 150g mascarpone,
Glazura – 150 ml lapte, 250g ciocolata albă
Înainte pregătiţi glazura pentru ca să se răcească apoi... celelalte părţi
glazura – într-un vas puneţi laptele la încălzit pe foc sau la microunde. Nu trebuie sa fie fiert ci doar cald. Adăugaţi ciocolata alba si amestecaţi pana se topeşte si pentru a se raci. Doar când s-a îngroşat se poate turna peste bomboane.
blat: frecaţi cu mixerul gălbenuşurile cu zaharul pana devin ca o spuma. Adăugaţi treptat uleiul, faina apoi praful de copt stins, cacao, scorţişoara, ghimbirul si coaja de lămâie. Separat bateţi albuşurile spuma cu un praf de sare apoi le incorporaţi in compoziţia cu gălbenuşuri amestecând de jos in sus. Tapetaţi o tava de dimensiune 22cm x 31 cm, cu hârtie de copt sau ungeţi cu ulei si presăraţi faina apoi turnaţi compoziţia si puneţi la cuptor. După ce s-a răcit sfărâmaţi aluatul într-un bol mai mare şi puneţi-l deoparte.
crema – bateţi untul cu zaharul apoi adăugaţi mascarpone. Amestecaţi bine cu mixerul până se topeşte zahărul. Incorporaţi această cremă cu blatul sfărâmat. Omogenizaţi şi apoi luaţi câte o linguriţă din aluatul rezultat şi formaţi bomboane potrivite. Aşezaţi-le pe un grătar.
Cu ajutorul unei ţepuşe, înţepaţi fiecare bomboană şi o treceţi prin glazură apoi aşezaţi-o pe grătar la loc. procedaţi aşa cu toate celelalte. Puteţi să le decoraţi cu ciocolată neagră topită, nuci măcinate sau migdale, alune. Ţineţi-le la frigider minim o oră!
S'aveţi poftă!!!!!!!!!
joi, 1 noiembrie 2012
"Ghost" Muffins - Brioşe "fantomiţe" !!!!
Buuuhhhuuuuu!!!!!!!! Micutele fantomiţe au apărut odată cu luna .... :)))
Halloween nu mai este demult o sărbătoare doar a americanilor...
... am observat că ... în special copiii aşteaptă cu nerăbdare această zi.
Pentru al meu băiat pregătirile au început mai bine de-o săptămână. Astfel ca să mă alătur, am preparat aceste micuţe fantomiţe.... pentru colegii feciorului meu. La vederea acestora, reacţii timide ale copiilor, spuse şoptit între ei, zumzăieli şi chicoteli - dar una din "spusele" lor: umplute cu bucurie !!!! chiar mi-a încântat sufletul: Mi-au dăruit o MARE de BUCURIE. EI au reuşit să mă emoţioneze, să-mi creeze o stare de bine, de care chiar aveam nevoie...
... tot efortul depus l-am uitat şi prin aprecierile lor, am regăsit zâmbetul şi mulţumirea!
Eu vă mulţumesc copii şi vă sunt recunoscătoare!
Halloween plăcut!!! Enjoy the muffins!!!!!! :))
Halloween nu mai este demult o sărbătoare doar a americanilor...
... am observat că ... în special copiii aşteaptă cu nerăbdare această zi.
Pentru al meu băiat pregătirile au început mai bine de-o săptămână. Astfel ca să mă alătur, am preparat aceste micuţe fantomiţe.... pentru colegii feciorului meu. La vederea acestora, reacţii timide ale copiilor, spuse şoptit între ei, zumzăieli şi chicoteli - dar una din "spusele" lor: umplute cu bucurie !!!! chiar mi-a încântat sufletul: Mi-au dăruit o MARE de BUCURIE. EI au reuşit să mă emoţioneze, să-mi creeze o stare de bine, de care chiar aveam nevoie...
... tot efortul depus l-am uitat şi prin aprecierile lor, am regăsit zâmbetul şi mulţumirea!
Eu vă mulţumesc copii şi vă sunt recunoscătoare!
Şi ca să revenim ... la oile noastre, vorba lupului :) mi-am spus că ar fi deosebit să fie altfel decât deobicei. Pentru că aveam sirop de sfeclă prin casă am făcut o încercare... pe unele le-am colorat...cu acest sirop, le-am alăturat surioarelor "negrese" şi iată ce-a ieşit:
" Capul" acestora s-a " materializat" din mascarpone, unt şi zahăr pudră ..Despre reţetă.... pot să vă spun că este cea mai simplă şi cea mai uşor de preparat:
iata link-ul care vă va ajuta: http://sorinalu.blogspot.ro/2011/09/briose-cu-cafea-si-scotisoara.html
miercuri, 26 septembrie 2012
Bassarabian Pumpkin Pie - Plăcintă basarabeană cu dovleac
Altfel de plăcintă cu dovleac... basarabeană
Another pumpkin pie... Bassarabian
Vorba cântecului - Simply the best!
Această rețetă este deosebită nu numai prin aspectul și gustul său ci și prin faptul că am descoperit-o de la verisoara basarabeană a bunului nostru prieten, Vali. Îi mulțumesc încă o dată, cu această ocazie!
Dovleac si scorțișoară ... delicioase arome si gusturi ale toamnei care se înfiripă încet, încet prin diminețile răcoroase...
PS - Dragă Andreea sper că esti mulțumită :))
Another pumpkin pie... Bassarabian
Vorba cântecului - Simply the best!
Această rețetă este deosebită nu numai prin aspectul și gustul său ci și prin faptul că am descoperit-o de la verisoara basarabeană a bunului nostru prieten, Vali. Îi mulțumesc încă o dată, cu această ocazie!
Dovleac si scorțișoară ... delicioase arome si gusturi ale toamnei care se înfiripă încet, încet prin diminețile răcoroase...
PS - Dragă Andreea sper că esti mulțumită :))
marți, 4 septembrie 2012
Blueberry & Raspberry Pie
Plăcinta cu afine si zmeură
Aceasta plăcintă este o versiune a unui aluat de cozonac îmbogăţit cu fructe si mascarpone!!!
Am pregătit-o acum ceva vreme... dar nu m-am învrednicit să scriu... să postez,.. oare să dau vina pe căldură. ..ei, dragilor, căldura asta!! :))
*reteta eliminata pentru protectia drepturilor de autor. Cine doreste reteta va rog trimiteti mesaj in privat. Multumesc!
sâmbătă, 2 iunie 2012
Felii de înghețată: vanilie cu vișine! RELOADED :))
Fette di gelato alla vaniglia& ciliegia
Slices of cherry & vanilla ice cream
Pentru o răcoare dulce pe timpul verii care tocmai a început.. măcar calendaristic!
Odată cu venirea acestei veri am constatat ca trebuie sa avem la îndemană un dulce racoritor. Am avut inspiraţia găsind în congelator visine si îngheţată de vanilie - care sincer, nu ştiu cum a rezistat.. :))
-pentru protejarea drepturilor de autor am eliminat reteta si la cerere o pot trimite pe mail.
Va multumesc pentru intelegere, Sorina
duminică, 27 mai 2012
Tort AMANDINA - one version - Amandina cake :)
Amandina cake .... :)
De multă vreme soţul meu îşi doreşte un astfel de tort, "vestita"Amandină.. pe care am încercat s-o adaptez pentru un tort. Eu, recunosc nu sunt atrasă de Amandină dar ... "de gustibus". gusturile oamenilor nu se discută.
Astfel am încercat o reţetă care o am de la mama si care nu o preparasem never.. nu mă atrăgea. Singura diferență între un tort de ciocolată si acest tort Amandină, după părerea lui, este siropul care trebuie sa fie din abundenţă si cu rom. De asemenea, blatul foarte aROMat si cu o cremă de sau cu ciocolată... cum vreţi voi să-i ziceţi.
Tort AMANDINA |
La ingrediente am dublat cantitățile: la cremă și glazură.
Blatul l-am pregătit identic cu cel de la tortul cu ciocolată, zmeură si lemon curd tort-cu-ciocolata-zmeura-si-lemon-curd.html. Am adăugat esență de vanilie si o lingură de rom.
Pentru cremă am folosit cremă ciocolată cu minim 70% cacao.
Aș putea să spun tort cu ciocolată RELOADED cu unele mici diferente ... o altă "Mărie cu altă pălărie", bomboane cu lapte si cu rom (cele mari) :)).
Whatever, sper sa-l găsiți delicios, după ce-l gustați, la noi s-au împărţit feliile repede... nu vreți să știți cum :))
duminică, 20 mai 2012
Tort cu ciocolata, zmeura si lemon curd (Chocolate, raspberry & lemon curd cake)
Reteta mea speciala doar pentru prieteni!!!!
Ma tot intrebam ce tort sa pregatesc pentru ziua de nastere a unei bune prietene care adoră ciocolata. Imi doream sa fie ceva senzational, ceva care sa se combine perfect cu ciocolata. Aveam o idee cu crema de lamaie sau cum i se mai zice "lemon curd" pe care eu as "degusta-o" la orice dulce... si pe care am pregatit-o la o rulada.
Pentru crema ganache- mi-am amintit ca citisem pe blogul Laurei Adamache, careia ii multumesc pe aceasta cale, despre o crema care se "decolora". Da, da ati citit bine, se albeste, din culoarea ei maro inchis, prin mixare devine de-o culoare asemenea cafelei cu lapte. Sa mai spun ca avea si o consistenta nemaipomenita. Multumesc Laura Adamache!
Inutil sa va mai spun ca eram contra-cronometru si totul trebuia sa se intample intr-o dupa-amiaza!
Citez din spusele sarbatoritei: "gust divin cu succes sigur!!" :))
PS _ reteta eliminata pentru protejarea drepturilor de autor. Cine doreste, va rog sa-mi trimite-ti mesaj privat.
duminică, 15 aprilie 2012
Cozonac cu nucă (Panettone con noci)
Hristos a Înviat!
Sărbători luminoase și pline de iubire!!!
Pentru că anul acesta am rămas pe ultima sută de metri cu pregătirile, azi voi posta doar fotografia (ca deobicei.. :))) iar zilele următoare voi scrie rețeta acestui cozonac pufos, natural și gustos :)))
Chiar dacă a trecut vremea cozonacilor vă scriu, totuși rețeta acestui cozonac minunat, rețetă pe care o știu de la mama mea. Nu este diferită față de altele doar că in Ardeal se obișnuiește ca făina să fie opărită, așa cum se spune pe-acolo..
Așadar pentru ingrediente trebuie să aveți:
1kg făină,
50g drojdie,
500ml lapte
100g unt
300g zahăr,
4 gălbenușuri,
150ml ulei
zahăr vanilat, coajă de lămăie, praf de sare
Umplutura:
800g nucă măcinată
200g zahăr tos
50g cacao (opțional)
Pregătiți umplutura mai întâi-într-un castron amestecați nuca măcinată cu zahărul tos și cacaoa. Pentru cozonac, eu am pus cu o seară înainte gălbenușurile amestecate cu sare și coajă de lămâie. A doua zi, cerneți făina într-un vasși preărați praful de sare. Puneți laptele împreună cu zahărul, zahărul vanilat la fiert până se topește. Turnați peste făina cernută și amestecați ca să se răcească. Drojdia amestecați-o cu o linguriță de zahăr până se topește, presărați puțină făină și lăsați deoparte până crește. După ce s-a răcit aluatul adăugați gălbenușurile și incorporați drojdia. Topiți untul și turnați treptat peste aluat în timp ce amestecați bine. Frământați și omogenizați. Din când în când adăugați ulei frământând în continuare. Eu am frământat cam 1 oră, până se iveau "bule" de aer. Acoperiți și puneți într-un loc ferit de curenți de aer. După ce-și dublează volumul, împărțiți aluatul în patru părți. Eu am făcut un cozonac mai micuț și ce mi-a rămas am "împletit" o coroniță. Fiecare parte de aluat o întindeți cu ajutorul sucitorului peste care presărați umplutură. Rulați și așezați în forma de cozonac unsă cu unt. Lăsați să crească apoi ungeți cu gălbenuș de ou și puneți la cuptor timp de 45 minute. Faceți proba cu scobitoarea pentru a vedea dacă este copt.
S'aveți poftă!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)